Mantelzorg

Mantelzorgondersteuning

Bent u mantelzorger en heeft u vragen? Wilt u weten of u even een welverdiende pauze mag nemen? Wilt u contact met lotgenoten? Of stoom afblazen bij iemand met een luisterend oor? Het is begrijpelijk dat u als mantelzorger behoefte heeft aan ondersteuning. Wat daarin nodig is, is voor iedereen anders. De gemeente gaat daarover graag met u in gesprek. Neem gerust contact met ons op.

Mantelzorgcompliment

Het mantelzorgcompliment is een jaarlijkse blijk van waardering voor mantelzorgers. Mantelzorgers zijn van grote persoonlijke betekenis voor de mensen die zij ondersteunen. Hun bijdrage mag dan ook worden gewaardeerd met een mantelzorgcompliment. Wilt u uw mantelzorger(s) in het zonnetje zetten? Vul dan het aanvraagformulier 'Verzoek Mantelzorgcompliment 2015' in. Deze kunt u vinden op de website van de HBEL, maatschappelijkezaken.nl. Wanneer u dit formulier niet kunnen uitprinten, dan kunt u een formulier afhalen bij de balie van het gemeentehuis.

Samenwerking HBEL

Blaricum werkt samen met de gemeente Laren, Eemnes en Huizen, binnen de afdeling Maatschappelijke Zaken HBEL. Meer informatie over Mantelzorg vindt u op de website maatschappelijkezakenhbel.nl.

Vragen

Heeft u vragen? U kunt terecht bij het Loket Wmo, Zorg en Welzijn.