Wat kunt u thuis doen op 5 mei?

Ook op 5 mei zijn we dit jaar thuis en kunnen we op televisie of online kijken naar het 5 mei-concert om 20.30 uur op NPO 1.

Vlag uithangen 

Op 5 mei wordt Nederland, net als ieder jaar, opgeroepen om de gehele dag de vlag uit te hangen. De vlag die gebruikt wordt, is de Nederlandse driekleur zonder wimpel.

Vrijheidslunch 

Johan Verheij en Corinne Loenen van Eindeloos Theaterwerk, Han Landman en Gert-Jan van Dommelen vanuit de Rotary Club Gooimeer met leden uit Huizen en Blaricum, en Marianne Vos, coördinator 75 jaar vrijheid, hebben de afgelopen tijd de koppen bij elkaar gestoken om tot een programma te komen waarmee we gezamenlijk 75 jaar vrijheid kunnen vieren onder het motto 'Vier Onze Vrijheid!'. 

Verbinding is hierbij de belangrijkste gedachte. Van 12.30 tot 13.30 uur is er een programma ter omlijsting van een lunch, die we allemaal op hetzelfde moment op tafel hebben staan. Het bevrijdingsprogramma wordt via een livestream uitgezonden. Diverse artiesten en organisaties hebben hun medewerking toegezegd. Zo hebben de burgemeesters van Blaricum en Huizen hun medewerking toegezegd, evenals Frans Ruijter, Gerbe van der Woude, de Indisch/Molukse gemeenschap, Amnesty International en ondernemers uit Blaricum en Huizen. Maartje van Weegen presenteert het programma. Speciale ‘vrijheidslunchboxen’ zijn in Blaricum te vinden. Zie de poster op de winkelramen. Beelden van de lunch en viering kunt u delen via de Facebookpagina Vieronzevrijheid.

Gesprek over vrijheid

Op 5 mei staan we stil bij de bevrijding, 75 jaar geleden. Ook uw familie zal diverse verhalen kennen over oorlog, vrijheid en bevrijding. Op deze dag kunt u stilstaan bij deze verhalen; met uw gezin thuis of video bellend met familie en vrienden. Deel uw verhaal!

75 bijzondere verhalen over vrijheid, verteld door 75 personen geboren na de Tweede Wereldoorlog, kunt u vinden op de website www.vrijheid.nl

Actuele informatie Nationaal Comité

Kijk voor alle actuele informatie van het Nationaal Comité 4 en 5 mei op www.4en5mei.nl