Drs. Etienne Lemmens

Penningmeester Rekenkamer BEL

Profielfoto drs. E.J.M. LemmensNa als historicus opgeleid te zijn, heb ik me ontwikkeld in de richting van onderzoeker op de thema's sociale zekerheid en arbeidsmarktvraagstukken. In mijn dagelijkse werkzaamheden run ik samen met een collega een advies- en onderzoeksbureau. De belangrijkste opdrachtgevers zijn overheden en sociale partners en projecten variëren van duurzame inzetbaarheid van werknemers in sectoren tot de inzet van arbeidsgehandicapten.

Naast lid van de Rekenkamer van de BEL-gemeenten ben ik voorzitter van 2 rekenkamer-commissies. Namelijk: Brunssum en Landgraaf en plaatsvervangend voorzitter van de rekenkamer Heerlen. Wat me in het bijzonder trekt in rekenkamerwerk, en gemeenten in het algemeen, is dat je in aanraking komt met alles waar inwoners mee te maken krijgen. Dat is spannend, omdat het om directe belangen van inwoners gaat. En dat werkveld is heel breed en divers.

In mijn rekenkamerwerk hoop ik een bijdrage te leveren aan de (verdere) verbetering van de gemeentelijke beleidsvorming en -uitvoering. Daarbij gaat het niet alleen om het volgen van regeltjes uit wetten en verordeningen. Het is en blijft mensenwerk en ik merk, hoe meer we ons dat beseffen des te meer effect de aanbevelingen van de rekenkamer kunnen hebben.