J. (Han) Landman

Raadslid Hart voor Blaricum.

 

Contact

E-mail: H.Landman@Blaricum.nl

Website: Hart voor Blaricum

 

Nevenfuncties

ZZP'er
Ambassadeur Topshoe.nl
 

 

J. Landman

Raadslid stelt zich voor

Ogen en oren
“Voordat ik in Blaricum kwam wonen, heb ik jarenlang een schoenenzaak in Huizen gehad. Tegenwoordig ben ik zzp’er en ambassadeur van het door mij opgerichte webplatform TopShoe.nl, waarbij negentig schoenenwinkels zijn aangesloten. Samen met mijn vrouw Judith heb ik twee dochters en vier kleinkinderen. In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met modeltreinen. Ik was al politiek actief in Huizen en ben dat sinds 2018 ook in Blaricum. Als raadslid ben je de ogen en oren van je medebewoners. Dit betekent dat je vooral op een zakelijk-emotionele manier dingen regelt, een houding die ook past bij de partij Hart voor Blaricum. Door pragmatisch te werk te gaan en zaken soms los te koppelen van ideologieën, kom je in de praktijk het verst.”

Ruimte voor elkaar
“Als raadslid ben ik vooral voor verbinding. HvB is voor behoud van zelfstandigheid. Nu de provincie Noord-Holland niet meer streeft naar fusie van bovenaf, kunnen we de samenwerking binnen de BEL en HBEL verder uitwerken. Naast het Sociaal Domein is dit ook voor Toerisme en Kustontwikkeling een logische zaak. Het project ‘Blaricum aan Zee’ staat hoog op mijn agenda. Dit initiatief is goed voor werkgelegenheid, natuur en saamhorigheid in Blaricum. We streven ook actief naar fiets- en wandelroutes en verbeterde verkeersveiligheid, waarbij we de dorpsdelen beter met elkaar willen verbinden.
De gemeentepolitiek draait voor mij om balans. Je moet er vooral voor zorgen dat iedereen prima zijn eigen leven kan leiden en dat er ruimte voor elkaar is. Dat kan door met elkaar in gesprek te blijven.”