Koninklijke onderscheiding voor Agnes Smeele-Cock

Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Smeele-Cock kreeg de onderscheiding onder andere voor haar inzet bij Vereniging de Zonnebloem, Atletiekvereniging Zuidwal in Huizen en haar werkzaamheden bij de jaarlijkse Sinterklaasintocht en het schoolkamp. Burgemeester Joan de Zwart-Bloch reikte maandag 25 januari de onderscheiding en de bijbehorende versierselen uit tijdens de algemene vergadering van Vereniging de Zonnebloem.

Overzicht

Mevrouw Smeele-Cock zet zich al ruim 20 jaar actief in voor de samenleving. Naast haar werkzaamheden als lerares coupeuse (1985 -1997) maakte zij in haar vrije tijd de gymtassen voor de leerlingen van basisschool De Bijvanck, theaterkleding voor het Erfgooierscollege in Huizen en is het haar verdienste dat Sinterklaas en zijn pieten picobello voor de dag kunnen komen tijdens de jaarlijkse Sinterklaasintocht in Blaricum. Maar ook op andere vlakken zet mevrouw Smeele-Cock zich in. Zoals haar vrijwillige werkzaamheden bij de Hartstichting (1995 - 2005). Eerst als collectant en later organiseerde mevrouw Smeele-Cock zelf meerdere jaren de collecte voor de Hartstichting in de Bijvanck. Sinds 1994 is mevrouw Smeele-Cock vrijwilliger bij Vereniging De Zonnebloem. Zo verricht zij bezoekwerk en is zij penningmeester/secretaresse van het bestuur van de afdeling Huizen.

Mevrouw Smeele-Cock is sinds 2005 trainer Nordic Walking bij Atletiekvereniging Zuidwal in Huizen en vanaf 2010 zit zij ook in de sponsorcommissie en houdt zich bezig met de verkoop van wedstrijdclubkleding. Daarnaast verricht zij secretariële taken bij de Wolfskamerlooop en de Trappenbergloop. Dit alles op geheel vrijwillige basis.

Naast al deze werkzaamheden heeft mevrouw Smeele-Cock ook nog tijd voor de begeleiding van het basisschoolkamp. Ieder jaar, drie dagen lang doet zij boodschappen en verzorgt zij de maaltijden tijdens het kamp.

Foto: Studio Kastermans