Koninklijke onderscheiding voor Johan Jorritsma

De heer mr. J.G. Jorritsma uit Blaricum is woensdag 13 april benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Jorritsma krijgt de onderscheiding voor zijn grote inzet en betrokkenheid als bestuurder voor oa de Stichting Gooisch Natuurreservaat en de Stichting en de Vereniging Vrienden van het Gooi. Burgemeester Joan de Zwart-Bloch reikte de onderscheiding en de bijbehorende versierselen uit tijdens de Algemene ledenvergadering van de Vereniging Vrienden van het Gooi.

Overzicht

De heer Jorritsma is geen onbekende in de Blaricumse politiek. In de periode 2000 tot 2010 kwam hij in de gemeente Blaricum als raadslid uit voor de PvdA. Daarna was de heer Jorritsma nog vier jaar commissie- en burgerlid van de raadscommissie in Blaricum. In de periode dat hij raadslid was, was hij ook bestuurslid en daarna vicevoorzitter van de Stichting Gooisch Natuurreservaat (GNR). In deze functie bracht de heer Jorritsma zijn professionele kennis over het natuurbehoud in. Hij is voorvechter van het natuurbehoud in de Gooi- en Vechtstreek en Eemland en zet zich hiervoor met hart en ziel in.

Bij de Stichting Second Chance Foundation was de heer Jorritsma van 2005 tot 2009 actief als bestuurslid. Mede door de inzet van de heer Jorritsma is er een instructiefilm gemaakt ten behoeve van zorgverleners in de palliatieve zorg.

Sinds 2005 is de heer Jorritsma ook (respectievelijk) bestuurslid, vicevoorzitter en sinds 2014 voorzitter van de Vereniging Vrienden van het Gooi. Hij zette zich o.a. in voor de financiering van het Gooisch Natuurreservaat.

De heer Jorritsma wordt getypeerd als een ervaren bestuurder, verbindend mens en tevens vakman op het gebied van natuur- en landschapsbeheer. Deze eigenschappen en kwaliteiten heeft hij onbaatzuchtig ingezet ten behoeven van de samenleving.

Foto: Studio Kastermans