Dak BEL-kantoor voorzien van bijna 700 zonnepanelen

Voortaan groene stroom van eigen dak!

De BEL Combinatie – de werkorganisatie van de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren – gaat voor groene stroom van eigen dak! Het systeem, geplaatst door KiesZon, heeft een vermogen van 183 kWp. Jaarlijks leveren de zonnepanelen de BEL Combnatie 165.000 kWh op. Dit is vergelijkbaar met het jaarlijkse energieverbruik van 55 huishoudens. Voldoende om het kantoorgebouw voor een groot gedeelte op eigen groene stroom te laten draaien en de laadpalen voor elektrische auto’s van stroom te voorzien.

Liesbeth Boersen, wethouder Blaricum (portefeuillehouder milieu): “Het kantoorgebouw van de BEL Combinatie beschikt over veel dakoppervlak, wat volop kansen biedt voor zonne-energie. Binnenkort kunnen bezoekers in de entreehal van het gemeentehuis van Eemnes op een scherm bekijken wat de zonnepanelen aan energie hebben opgeleverd.”

Minder CO2-uitstoot

Niels Rood, wethouder Eemnes (portefeuillehouder milieu): “De keuze van de BEL Combinatie om zonnepanelen te plaatsen, past bij een verantwoorde bedrijfsvoering met oog voor het klimaat. Het gebruiken van duurzaam opgewekte stroom zorgt voor minder CO2-uitstoot. Met de zonnepanelen op het dak bespaart de BEL Combinatie geld dat onder andere gebruikt wordt om de investering in elektrische auto’s mee te compenseren.”

Zonnepannelen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Foto Kastermans (v.l.n.r.): Gideon Overwater, directeur KiesZon, wethouder Niels Rood (Eemnes), wethouder Tijmen Smit (Laren) en wethouder Liesbeth Boersen – de Jong (Blaricum).