Archief nieuwsberichten 2020

Hier vindt u nieuws- en persberichten die door gemeente Blaricum in 2020 zijn gepubliceerd.

 • Niet tevreden over onze dienstverlening? Laat het weten

  De gemeente ontvangt soms signalen dat inwoners niet tevreden zijn over de dienstverlening. Bijvoorbeeld over de manier waarop inwoners door een medewerker van de gemeente zijn behandeld. Of u krijgt geen reactie van ons. Als u een klacht heeft dan kunt dit bij ons melden en kunnen wij ermee aan de slag.

 • Gemeenten Gooi en Vechtstreek maken economische vuist tegen corona

  De regiogemeenten lanceren een breed pakket voor inwoners en ondernemers met maatregelen en investeringen voor economisch herstel. Deze investeringen richten zich op het vergroten van de werkgelegenheid en zijn een impuls voor de zorgsector, de energietransitie, circulaire economie en de mediasector. Het project ‘Gooi en Vechtstreek Werkt Door’ is in december gestart en verbindt werkgevers aan elkaar zodat mensen (eventueel tijdelijk) van werk naar werk worden begeleid.

 • Raadslid Ineke Breet-Roestenburg neemt afscheid en ontvangt Koninklijke onderscheiding

  Dinsdag 15 december nam raadslid Ineke Breet-Roestenburg digitaal afscheid tijdens de raadsvergadering. Ook ontving ze op maandag 14 december een Koninklijke onderscheiding van burgemeester Joan de Zwart-Bloch, omdat ze 13 jaar als raadslid actief is geweest.

 • Lockdown om contacten tot een minimum te beperken

  Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we ingrijpen en onze contacten tot een minimum beperken. Daarom gaat Nederland vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari in de strengste lockdown tot nu toe.

 • Denk ook aan uw veiligheid tijdens de feestdagen!

  December is een maand met veel gezelligheid. Maar ook een periode met ongelukken zoals met omvallende kaarsen, kerstversiering die vlam kan vatten en brandwonden bij het gourmetten.

 • Gratis mondkapjes voor inwoners met laag inkomen

  In publieke ruimten geldt het dringende advies om een mondkapje te dragen. De aanschaf van een mondkapje is een extra uitgave. Voor inwoners met een klein budget is dat niet prettig. Om deze inwoners te helpen, stellen de BEL-gemeenten mondkapjes beschikbaar.

 • In quarantaine en ondersteuning nodig?

  Inwoners die positief zijn getest, moeten meestal direct in quarantaine. Veel voorbereidingstijd om zaken te regelen is er vaak niet. Denk aan het doen van boodschappen, het naar school brengen van kinderen, et cetera. Ook kunnen mensen te maken krijgen met psychische problemen, zoals een besmetting met het coronavirus bij een dierbare, of de angst daarvoor.

 • Coronamaatregelen landelijk aangescherpt

  Het kabinet heeft op 28 september 2020 voor heel Nederland een pakket van maatregelen afgekondigd, omdat het aantal besmettingen in Nederland momenteel sterk toeneemt.

 • Toename coronabesmettingen

  Landelijk, maar ook in onze regio lopen de coronabesmettingen op. Onze gemeente kwam de afgelopen week voor in de top 5 van het RIVM met het hoogst aantal besmettingen per 100.000 inwoners.

 • Uitreiking Koninklijke onderscheiding aan brandweervrijwilliger de heer J. Venema

  Op vrijdag 3 juli 2020 is de Koninklijke onderscheiding persoonlijk uitgereikt door burgemeester Joan de Zwart-Bloch in het gemeentehuis in Blaricum.

 • Bezoek aan de voetbalvereniging BVV'31

  Wethouder Anne-Marie Kennis bezocht gisteren, op afstand, de voetbalvereniging BVV'31. Voorzitter Martin Hippler ontving de wethouder.

 • Koninklijke onderscheiding

  Ter gelegenheid van zijn lange en trouwe dienstjaren als vrijwilliger bij de brandweer Gooi en Vechtstreek ontving de heer J. Venema een Koninklijke onderscheiding. Hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Versa Welzijn helpt!

  Bent of kent u iemand die ouder is dan 70, chronisch ziek of met een verminderde weerstand? We kunnen ons goed voorstellen dat u zich in deze tijden van het Coronavirus zorgen maakt. Bij Versa Welzijn staan vrijwilligers klaar om boodschappen te doen, medicijnen te halen of vragen te beantwoorden. Aarzel niet en neem gerust contact op voor hulp. Versa Welzijn helpt!

 • Inwoner besmet met coronavirus

  Het RIVM heeft vastgesteld dat een inwoner in onze gemeente besmet is met het coronavirus.