50-jarig huwelijksjubileum voor echtpaar Van den Broek

Burgemeester Joan de Zwart-Bloch bracht dinsdag 28 december 2021 een felicitatiebezoek aan echtpaar Van den Broek voor hun 50-jarig huwelijksjubileum. Meneer Van den Broek vertelt:

Toos verdient zeker waardering voor de lange, echtelijke band. Ze is jong getrouwd, altijd loyaal in ons huwelijk, en samen hebben wij ernstige ziekten met de eigen jonge kinderen en drukke tijden doorstaan. Inmiddels zijn de kinderen ver in de veertig. Heden leiden wij een rustig gepensioneerd bestaan en ik kan me geen betere vrouw wensen.

Door haar opstelling en toewijding thuis, kon ik mijn bezigheden doen de afgelopen 45 jaar. Bezigheden vaak buiten het werk om en soms in combinatie met het werk. Zoals bij het Initiatief Bijvanck Bij Blaricum (IBBB) en Blaricum OKÉ 1981-1986, bestuur VVD Laren-Blaricum 1988-1996 en verkiezingscampagne teams VVD provinciaal en landelijk, Beroepsvereniging voor Banken en Verzekeringen (BBV) overgegaan in De Unie in 2006, ondernemingsraden Postbank/ING en de Europese ondernemingsraad ING Groep, vrijwilliger PC-Helpdesk-BEL 2011-2020, vrijwilliger SeniorWeb Laren-Blaricum 2012-heden en als laatste Buurtpreventie Vogelwijk Bijvanck.

45 jaar geleden kwamen wij in september 1976 naar Blaricum. We kwamen vanuit Brussel (Philips-dochter MBLE) via een paar maanden te Waddinxveen naar Hilversum om bij Philips PTI beroepsmatig verder te gaan. En via Data General, een Amerikaans computerbedrijf, te eindigen bij de ING Bank. Toen de kinderen naar het voortgezet onderwijs gingen, begon Toos weer met werken. Ze verkocht chique damesmode, achtereenvolgens in Nederhorst den Berg, Laren en Bussum. Ze stopte in 2009. Aan haar werk hield ze een eetclubje met drie oud-collega’s tot op heden over. Dit is naast de vriendeneetclub waarmee al meer dan 35 jaar twee tot vier keer per jaar in een restaurant (buiten corona) wordt gedineerd.

Naast het moederschap en later het oma zijn, sloot ze vele vriendschappen voor het leven met meerdere buren. Als ziekte of andere situaties zich voordeden, bood ze spontaan hulp. Recent heeft ze nog gepast op honden uit de buurt, waarvan één hond pas een jaar geleden in de Bijvanck is komen wonen. 

Toos is voor velen de ideale buurvrouw en volgens de kleinkinderen een meer dan ideale oma. De kleinkinderen komen vaker en soms op eigen initiatief logeren zonder ouders. 

Haar zorg en handelen, ook in de mindere tijden, heeft ons huwelijk altijd gedragen.

het echtpaar en de burgemeester zitten aan de eettafel en hebben een taartje en koffie voor zich