BEL Art expositie Beyond limits

Op donderdag 14 november opende burgemeester Nanning Mol van gemeente Laren de laatste BEL Art expositie van 2019, met werk van Vincent van der Geest, Jan-Willem van Oldeneel en Ruud Termijn. De tentoonstelling is nog tot en met 7 januari 2020 gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van het BEL-kantoor aan de Zuidersingel 5 in Eemnes.

Hoewel hun werk zeer uiteenlopend is, hebben de kunstenaars met elkaar gemeen dat hun werken grensverleggend zijn. Digitaal kunstenaar Vincent van der Geest volgde zijn opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Vanuit zijn studio FIN ART maakt hij digitaal geconstrueerde foto’s en werkt hij als (motion) graphic designer. In zijn foto’s zoekt hij de kracht van de eenvoud en creëert hij met strakke en heldere ontwerpen een eigen wereld. Daarnaast ontwerpt hij in opdracht logo’s, huisstijlen en animaties.

vaas met daarin glas in de vorm van spetters

Jan-Willem van Oldeneel is opgeleid als industrieel ontwerper en is nu werkzaam als beeldhouwer. Hij maakt zowel vrij werk, als werken in opdracht, bijvoorbeeld voor speciale levensgebeurtenissen.  Hij creëert geboetseerde portretten van mensen en dieren gegoten in brons en objecten vervaardigd uit (gegoten) aluminium, brons of zilver, geblazen of vlak glas, bewerkt hout en natuursteen, of een combinatie daarvan. Ervaring met het glasblazen heeft hij opgedaan toen hij werkzaam was als productmanager bij de Glasfabriek Leerdam. Zijn inspiratie voor het glas vindt hij veelal in de natuur.

glazen mensenlichaam  met zwarte tekst erop

Initieel heeft de voorliefde voor metaal zich bij Ruud Termijn gemanifesteerd in het ontwerpen en fabriceren van het interieur inclusief meubilair voor zijn horecabedrijven in centrum Utrecht. Zijn passie voor design en creatie was zo sterk dat hij in 2004 besloten heeft om het roer om te gooien en zich volledig te richten op zijn metaalkunst. Zijn inspiratie vind hij zowel in de natuur als in het industriële wat een bijzondere mix van "strak tot organisch" oplevert. Ruud is door "trial and error" continue bezig zich te ontwikkelen in het bewerken, etsen en fuseren van metalen. Hierdoor heeft hij door de jaren heen zijn technieken weten te ontwikkelen wat tot uiting komt in zijn originele, verrassende en vernieuwende werken in verschillende disciplines.

metalen strak en organisch kunstwerk