BEL Art-tentoonstelling: Daily dreams and memories

Op donderdag 22 november wordt om 17.00 uur een nieuwe BEL Art-tentoonstelling geopend in het BEL Kantoor.

Deze expositie toont werken van Marja Ormeling, Ineke Steenbeek en Marja Thole. Deze kunstenaars hebben met elkaar gemeen dat zij ieder op hun eigen manier de schoonheid van het dagelijkse leven laten zien, soms door de abstracte weergave van een beleving, maar ook door op figuratieve wijze alledaagse zaken als kleding aan een waslijn weer te geven.

Marja Ormeling kiest voor de abstracte schoonheid van een emotie of belevenis. Marja beschouwt het schilderen als een intens proces, waarbij tijdens een diepgaande beleving het schilderij zich laat zien, waarna ze het op het doek weet over te brengen. Met haar specifieke hand van schilderen en vormgeven op het doek laat ze patronen, kleuren en vormen ook terugkomen in haar epoxy objecten.

abstract schilderij van Marja Ormeling

Ineke Steenbeek gebruikt foto’s die zij thuis of op reis heeft gemaakt als uitgangspunt voor haar schilderijen die zij in verschillende schildertechnieken maakt. De laatste jaren werkt ze soms ook met gemengde technieken, zoals textiel, karton, plastic en andere materialen.

schilderij van Ineke Steenbeek met daarop een blauwe badjas en een rode nachthemd

Marja Thole laat zich ook door het leven van alledag inspireren en kiest vooral voor die dingen die haar opvallen. Ze maakt beelden die zij opzet met donkere was over een opbouw van gips, hout, piepschuim of ijzerdraad. Daarna laat zij het maken van een mal en het gieten en afwerken van de bronzen aan de bronsgieter over. Naast beelden maakt Marja ook schilderijen met acrylverf op doek of papier.

een beelden haas van Marja Thole

De tentoonstelling is tot en met 8 januari 2019 te zien tijdens de openingstijden van het BEL-kantoor aan de Zuidersingel 5 in Eemnes.