Beweeglessen bij KBS De Pionier

Veel plezier en vrolijkheid bij de lessen van het Nijntje Beweegdiploma! Wethouder Lanphen ging langs bij KBS De Pionier in Blaricum waar kinderen van de groepen 1 en 2 met veel speelplezier aan de lessen meededen. De buurtsportcoaches verzorgen het programma waarbij kinderen tijdens een serie beweeglessen speelplezier hebben en ook leren om goed te bewegen.

Samoa Schubert, buurtsportcoach Sportief & Gezond BEL:

Goed leren bewegen doen kinderen het makkelijkst op een leuke manier. Daarom vind ik het als buurtsportcoach belangrijk om alle kinderen op hun eigen niveau en tempo te laten bewegen. Met de lessen van het Nijntje Beweegdiploma stimuleren we de ontwikkeling van kinderen op cognitief, motorisch en sociaal-emotioneel niveau.

Op deze manier leren kinderen tijdens de lessen samen te spelen, op hun beurt te wachten en spullen te delen. Een behendig kind kan makkelijker met alle spelletjes meedoen op het schoolplein. Daarnaast is bewegen met plezier en een trainer die positief coacht goed voor het zelfvertrouwen van kinderen.
 
De beweeglessen zijn onderdeel van het lokale Sportakkoord. Wethouder Lanphen:

Beweging is belangrijk, maar vooral heel erg leuk! Het Nijntje Beweegdiploma zorgt voor plezier en laat zo jonge kinderen op een speelse manier kennismaken met beweegactiviteiten. Het is een onderdeel van ons Sportakkoord.

wethouder staat bij meisje op fiets