Blaricum, Eemnes en Laren helpen huiseigenaren energie te besparen via isolatieactie

De gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren vinden het belangrijk om inwoners op weg te helpen bij het besparen van energie en het verduurzamen van hun woning. De gemeenten starten daarom, samen met het Duurzaam Bouwloket, een isolatieactie. Het isoleren van de woning zorgt voor een energiezuinige en toekomstbestendige woning.

Wethouder René ten Have (Eemnes):

Huizenbezitters waarvan wij verwachten dat de woning bij de bouw beperkt geïsoleerd is, ontvangen een uitnodiging voor deze actie. Dat gaat vooral om woningen die voor 1986 gebouwd zijn. Maar ook bewoners die geen uitnodiging hebben gehad, kunnen zich inschrijven.

Wat houdt de inkoopactie in?

Samen met regionale isolatiebedrijven is de inkoopactie samengesteld. De actie bevat een goede prijskwaliteitsverhouding voor verschillende maatregelen zoals, vloerisolatie, bodemisolatie en glasisolatie.

Wethouder Frans Cornelis (Blaricum):

Omdat er alleen met gecertificeerde bedrijven wordt samengewerkt, zijn bewoners ervan verzekerd dat de maatregelen goed worden uitgevoerd.

Meedoen?

Inschrijven is mogelijk via de website van het Duurzaam Bouwloket. Na inschrijving komt er een isolatiebedrijf bij de bewoners langs om te situatie te bekijken. Na de woninginspectie wordt de offerte gemaakt en kan de opdracht wel of niet verleend worden. Na akkoord op de offerte maakt het bedrijf een afspraak om de maatregel(en) uit te voeren.

Wethouder Flip de Groot (Laren):

De offerte van het isolatiebedrijf is gratis en vrijblijvend. Bewoners zitten dus nergens aan vast. Het scheelt veel uitzoekwerk omdat er al een selectie van isolatiebedrijven gemaakt is.

Inschrijven

De inkoopactie is beschikbaar tot en met 31 maart 2024. Inschrijven kan via de website van het Duurzaam Bouwloket.

Meer weten? Bezoek de informatieavond!

De gemeenten organiseren ook 2 informatieavonden over isolatie. Een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket geeft een presentatie over de inkoopactie, isolatiemogelijkheden en de voordelen voor de woning. Tijdens de fysieke bijeenkomst is er ook een energiemarkt waar bezoekers met hun isolatievragen terecht kunnen bij de aanwezige isolatiebedrijven en energiecoöperaties.

Er zijn 2 bijeenkomsten:

  • Fysiek - Huis van Eemnes: Donderdag 8 februari van 19.45 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur), Noordersingel 4 in Eemnes.
    • Let op: Er is plek voor 120 aanwezigen.
  • Online: Dinsdag 13 februari van 20.30 – 21.30 uur (deelnemers ontvangen een deelnamelink).

Aanmelden voor de bijeenkomsten kan via de website van het Duurzaam Bouwloket.