Blaricumse kermis: feest voor jong en oud!

Van zaterdag 18 tot en met woensdag 22 augustus is het weer kermisweek in Blaricum. Iets om naar uit te kijken! De vele activiteiten, het saamhorigheidsgevoel op straat en het vaak mooie zomerweer zorgen al jaren voor een uniek dorpsfeest in het hart van Blaricum.

Om alles in goede banen te leiden, werken gemeente, politie, brandweer en andere hulpdiensten nauw samen. Ook de bezoekers van de kermis kunnen ervoor zorgen dat de kermis ook dit jaar weer een groot succes wordt. We doen dat met elkaar.

Een hapje en een drankje

Dat maakt het feest compleet. Maar moet je nog rijden? Drink fris, spreek af wie de ‘BOB’ is of neem een taxi. Alcoholgebruik onder de achttien jaar is niet toegestaan dus ook niet op de kermis. En heb je wat gedronken en hoge nood? Er zijn toiletwagens en ‘plaskruizen’ aanwezig. Wildplassen is dus niet nodig.

Neem geen glaswerk mee

Uit veiligheidsoverwegingen heeft de Oranje Vereniging besloten om bij alle activiteiten het gebruik van glaswerk en metaal niet meer toe te staan. Dat betekent dat je geen dranken in glaswerk en metalen bestek mee mag brengen naar bijvoorbeeld het vuurwerk bij Rust Wat en de Blaricumse volksspelen. De Oranje Vereniging heeft bij alle locaties waar zij activiteiten organiseert een bar. Hier worden consumpties in plastic bekers geschonken.

Polsbandjes voor alcohol

Ben je tussen de achttien en vijfentwintig jaar en wil je alcohol drinken? Dan ben je verplicht een polsbandje te dragen. Je kunt het bandje halen op:

  • zaterdag 18 augustus vanaf 10.00 uur op het Ziekenweitje aan de Meentzoom bij de koffiebar tijdens ‘ringsteken op ongezadeld paard’
  • zaterdag 18 augustus vanaf 13.00 uur tijdens het voetbaltoernooi bij Sportpark Oostermeent bij de muntverkoop
  • zaterdag 18 augustus vanaf 19.30 uur bij de muntverkoop van de Oranjevereniging bij het ‘Vuurwerk’ bij Café Restaurant Rust Wat

Daarna gedurende de feestweek bij Café d’Ouwe Tak, Het Vitus en bij de muntverkoop van de Oranjeverenigingactiviteiten.

Horeca stopt om 01.30 uur

De meeste horecaondernemingen mogen langer open blijven tijdens de kermisweek. Op de zaterdag en de kermisdagen (maandag tot en met woensdag) sluit de Blaricumse horeca om 01.30 uur. Politie en gemeente zien hier strak op toe.

Verkeer en parkeren

Het verkeer en openbaar vervoer wordt omgeleid. Dat is overal met borden zichtbaar gemaakt. Auto’s die fout of belemmerend voor hulpverleningsvoertuigen staan geparkeerd, kunnen weggesleept worden. Bekijk het overzicht met de verkeersmaatregelen.

Moeke Spijkstra

Café Moeke Spijkstra is dit jaar niet open tijdens de kermisweek. Op 1 juli heeft er een brand gewoed in de keuken van het café. Het team Moeke Spijkstra heeft laten weten dat de brandschade niet hersteld is voor zaterdag 18 augustus en het café alle kermisactiviteiten heeft afgelast. Voor meer informatie: www.moekespijkstra.nl