Boomfeestdag in Blaricum

Blaricum vierde op woensdag 15 november Nationale Boomfeestdag. Wethouder Frans Cornelis plantte samen met leerlingen van Basisschool OBS Bijvanck twee winterlindes. Met het vieren van de Boomfeestdag krijgen kinderen inzicht in de natuur en zien zij hoe belangrijk bomen zijn voor een duurzame, gezonde leefomgeving.

Wethouder Frans Cornelis: “Je kunt kinderen niet vroeg genoeg leren over het belang van bomen voor het gezond opgroeien! Tijdens Boomfeestdag staan we hier in het bijzonder bij stil. Boomfeestdag is ieder jaar een feestje. Dat is ook dit jaar weer het geval.

Drie leden van de imkervereniging waren ook aanwezig. Zij legden de kinderen uit waarom bomen zo belangrijk zijn voor de bijen. 

Tijdcapsule

Dit jaar wordt er weer een tijdcapsule ingegraven. Hierin zitten werkjes en tekeningen van de basisschoolkinderen. Een boodschap voor de toekomst.

Opgroeien met bomen

In het jaarthema 'Opgroeien met bomen' staat de omgeving waarin kinderen opgroeien centraal. Kinderen die in een groene omgeving opgroeien, bewegen meer, ervaren minder stress, ademen schonere lucht in, kunnen zich beter concentreren op school en hebben meer sociale contacten. Kijk voor meer informatie op www.boomfeestdag.nl

Boomfeestdag Blaricum 2023 (1)

Boomfeestdag Blaricum 2023 (3)