Boomfeestdag in Blaricum

In Blaricum werd op woensdag 16 november Nationale Boomfeestdag gevierd. Wethouder Frans Cornelis plantte samen met diverse scholieren van Openbare Basisschool Blaricum een tamme kastanje. De kinderen hielpen enthousiast mee.

Wethouder Frans Cornelis: 

Bomen zijn belangrijk voor een gezond klimaat en een prettige leefomgeving. Tijdens Boomfeestdag staan we hier in het bijzonder bij stil. Het is goed om de nieuwe generatie hierbij te betrekken.

Tegen de kinderen zei wethouder Cornelis:

We staan hier nu al met heel wat kinderen, maar dit is nog niet alles. Er is elk jaar een Boomfeestdag. In het hele land! En we zijn dit jaar met zo’n 100.000 kinderen door het hele land. Stel je dat eens voor. Dat vind ik echt buitengewoon. Ik hoop dat jullie dat niet snel zullen vergeten.

Tijdcapsule

Blaricum doet vaker mee aan Nationale Boomfeestdag. Nieuw dit jaar is dat er ook een tijdcapsule werd ingegraven. In deze koker stopten de kinderen brieven en tekeningen. De koker is onder de nieuwe boom in de grond geplaatst. Wanneer de boom na tientallen jaren wordt gerooid, komt de koker weer tevoorschijn. Dan wordt duidelijk hoe kinderen van toen tegen de hedendaagse wereld aankijken.

de wethouder en kinderen graven een plek voor de boom

de boom staat. de wethouder en kinderen kijken blij de camera in