Bouw zorgresidentie in De Blaricummermeent verloopt soepel

In De Blaricummermeent wordt momenteel door HD een nieuwbouw zorgvilla gebouwd voor senioren met een hoge zorgbehoefte die niet meer zelfstandig kunnen wonen en behoefte hebben aan 24-uurs zorg en bescherming. Op donderdag 16 september 2021 werd de bouw die soepel verloopt, gevierd. Wethouder Anne-Marie Kennis was hierbij aanwezig en benadrukte de fijne samenwerking.

Inmiddels is de bouw al vergevorderd. Momenteel wordt het metselwerk en de dak- en gevelbekleding aangebracht.

Ter gelegenheid van de bouw organiseerde HD een feestelijke bijeenkomst op de bouwplaats. Als feestelijke ‘bouwhandeling’ overhandigde directeur Robin Dijkgraaf een cheque ter waarde van € 500,- van Spelplus aan Milko de Hart, manager huisvesting bij Korian Nederland. Hiermee kunnen zij diverse spellen kopen voor de uiteindelijke bewoners. Deze speciaal ontwikkelde spellen kunnen worden ingezet als dagbesteding van ouderen met dementie. 

De opzet van de zorgvilla is kleinschalig, met 29 zorgappartementen. De zorgvilla stelt senioren met een hoge zorgbehoefte in staat om het leven dat ze gewend zijn te leven zoveel mogelijk voort te zetten. Het wordt geëxploiteerd door Stepping Stones en gefinancierd door Aedifica en Korian. 

De centraal op de kavel geplaatste zorgvilla grenst aan het water en wordt omzoomd door hoogwaardige grondgebonden twee-onder-één-kapwoningen, vrijstaande woningen en een kinderspeelplaats. Met de komst van de zorgvilla wordt het een levensloopbestendige wijk.

Wethouder Anne-Marie Kennis spreekt bij bouw zorgresidentie in Blaricummermeent