Buurtgezinnen in Blaricum

De gemeente Blaricum is dit jaar, samen met de gemeente Eemnes, de tweejarige pilot 'Buurtgezinnen' gestart. Buurtgezinnen is er om gezinnen die steun kunnen gebruiken te koppelen aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.

Buurtgezinnen zorgt ervoor dat kinderen positief opgroeien in hun eigen gezin, versterkt de gemeenschapszin en vermindert beroepsmatige hulp en uithuisplaatsingen.

Voorkomen

Met de pilot Buurtgezinnen wil de gemeente grotere problemen binnen gezinnen voorkomen en daarmee ook het beroep op zwaardere begeleiding verlagen. Gezinnen die steun bieden, zijn een vorm van informele hulp. Deze hulp is een belangrijke aanvulling op het formele jeugdhulpaanbod.

Aanmelden of meer informatie?

Heleen Zomers is in januari met veel enthousiasme gestart als coördinator voor Buurtgezinnen in Eemnes en Blaricum.

Ik ben moeder van een tweeling en woon sinds 2008 met veel plezier in Eemnes. In ieders leven zijn er wel periodes waarin je wat meer hulp kunt gebruiken. Gelukkig zijn er veel mensen bereid om die hulp te bieden. De reden dat Buurtgezinnen mij zo aanspreekt is dat de hulp alledaags en vriendelijk is en daardoor laagdrempelig.

Wie wel wat steun kan gebruiken of juist steun wil geven, kan contact opnemen met Heleen via 06-52 67 93 06 of per mail: heleen@buurtgezinnen.nl Aanmelden kan ook via www.buurtgezinnen.nl

Buurtgezinnen Blaricum