Denkt u mee over het profiel van de nieuwe burgemeester?

In de raadsvergadering van 19 april 2022 kondigde burgemeester Joan de Zwart-Bloch haar vertrek aan. Dit betekent dat er een nieuwe burgemeester voor Blaricum moet worden geworven.

Vertrouwenscommissie

Voor de zomervakantie benoemt de raad een vertrouwenscommissie. Deze bestaat uit vertegenwoordigers van de verschillende politieke partijen van de gemeenteraad. De vertrouwenscommissie houdt in het najaar aan de hand van een profielschets de gesprekken met de kandidaat-burgemeesters. De profielschets is een beschrijving van de voorwaarden waaraan de nieuwe burgemeester van Blaricum moet voldoen.

Denkt u mee?

Heeft u als inwoner ideeën en/of wensen waar de nieuwe burgemeester volgens u aan moet voldoen? Beschrijf dan in enkele zinnen wat u verwacht van de nieuwe burgemeester. U kunt uw wensen en ideeën voor dinsdag 14 juni 2022 kenbaar maken bij de griffier van Blaricum door een mail te sturen naar griffier@blaricum.nl. U mag dit ook mondeling doorgeven aan de griffier door te bellen op 06 - 50 01 02 43. Alle nuttige input wordt meegenomen in de profielschets. 

Vacature

In de raad van 6 juli 2022 bespreekt de gemeenteraad in het bijzijn van de commissaris van de koning, Arthur van Dijk, de concept-profielschets en stelt deze vast. Daarna gaat de werving voor de nieuwe burgemeester daadwerkelijk van start. De vacature wordt dan gepubliceerd. Het is de bedoeling dat de nieuwe burgemeester van Blaricum begin 2023 wordt geïnstalleerd.