Drukte op informatieavonden HOV Blaricum

Eind 2022 rijden er elektrische HOV-bussen via de vernieuwde route tussen Huizen en Hilversum. Met deze busverbinding kunnen bewoners straks filevrij van en naar het treinstation en het ziekenhuis in Hilversum reizen. In Blaricum rijdt de bus straks via de vastgestelde route over de Stroomzijde en de Stichtseweg.

Begin november zijn op 2 online informatieavonden de voorgestelde maatregelen toegelicht om de HOV-bus straks veilig door Blaricum te laten rijden. Onderdeel daarvan is het aanpassen van de Gordiaanse Knoop en het mogelijk (deels) autovrij maken van de Stroomzijde. Toegelicht zijn de aanpassingen aan de oversteek bij de rotonde Aristoteleslaan, de oversteek bij het zogenoemde ‘witte pad’, de oversteek bij de Gooische Dreef en de bocht Stichtseweg/Floris V Dreef/Deltazijde. Ook mogelijke aanpassingen aan de Floris V Dreef, voor als de Stroomzijde geheel autovrij wordt, zijn uitgelegd. Daarnaast is verteld dat als de Stroomzijde geheel autovrij wordt, hierover nog gesprekken plaatsvinden over maatregelen op de Aristoteleslaan in Huizen

Extra toelichting op 6 december

Vanwege de vele vragen over de veiligheid van vooral de mogelijke verkeerstoename op de Floris V Dreef en de Aristoteleslaan lichten wij graag de ontwerptekeningen verder toe. Dit doen wij op maandag 6 december van 20.00 uur tot 21.30 uur via een extra digitale bijeenkomst. Vanwege de coronamaatregelen is deze bijeenkomst weer digitaal. Wilt u deelnemen? Stuur dan uiterlijk 3 december een e-mail naar ruimte@belcombinatie.nl Daarna ontvangt u van ons een deelnamelink.

Vervolg en meer informatie

Op 7 december vindt hierover een rondetafelgesprek (vergadering van de gemeenteraad) plaats. De gemeenteraad neemt vervolgens op 21 december een besluit. Daarna is het nodig om een verkeersbesluit te nemen die ook nog ter inzage komt. Meer informatie over de HOV-bus vindt u op www.hovintgooi.nl Op de pagina ‘deeltracé Huizen-Blaricum’ is tot half december ook de lijst met vragen en antwoorden uit beide bijeenkomsten van november te vinden.