Echtpaar Spruijt 50 jaar getrouwd

Donderdag 23 juni feliciteerde burgemeester Joan de Zwart-Bloch echtpaar Spruijt met hun 50-jarig huwelijksjubileum.

de burgemeester en het echtpaar staan in de tuin van het echtpaar

Het echtpaar vertelt:

“We wonen al 45 jaar in de Bijvanck: een rustige en groene wijk, waarin we veel mensen kennen. Van die tijd heeft Henny 22 jaar gewerkt als leerkracht op de openbare Bijvanckschool. Dat was een gezellige en fijne tijd onder de plezierige en zeer deskundige leiding van Ab Plug. Tijdens een onlangs gehouden reünie blikten oud- en actieve leerkrachten terug op een mooie en waardevolle tijd. 

Marga leerde Henny kennen op de kweekschool en ze stond ook de nodige jaren voor de klas. De liefde is nooit overgegaan en dat stemt ons iedere dag opnieuw dankbaar en gelukkig. 

We hebben 2 dochters. Sanne werkt op de zorginstelling van het Naarderheem. Marieke is na haar afgeronde studie als medisch bioloog (net als haar echtgenoot) wonend in Zweden en ze hebben 3 jonge dochters. 

Verveling staat niet in ons woordenboek. Dagelijks wordt er wel iets aan sport gedaan: fitness, fietsen, wandelen en in de vakanties veel zwemmen. 

Daarnaast hebben we een klassieke Volvo Amazon.  We hebben vele jaren in de Volvo Klassieker Vereniging leuke activiteiten (mee) georganiseerd. Onder andere 12 grote nachtritten. 

Ook muziek maken is een grote hobby van ons. Naast blokfluiten met Marga speelt Henny in groepen mee met fagot en blokfluiten. We traden tot voor de coronatijd op in tehuizen, op scholen, en in het verleden bij een toneelstuk van de Plankeniers. 

Na in 2012 met pensioen te zijn gegaan, mochten we van de gemeente Blaricum nabij het strand een stuk grond gebruiken voor de aanleg en gebruik van een biologische moestuin ten bate van de voedselbank. Dat ging goed tot en met 2018. Door de vele vernielingen werden we toen helaas genoodzaakt te stoppen. Toch blikken we terug op een vruchtbare tijd. 

We verheugen ons erop weer op vakantie te kunnen. B.v. Gran Canaria, de Griekse eilanden: als er maar (zwem)water is en strand en zon in de buurt. En we zijn dankbaar dat we nog steeds gezond van lijf en leden zijn. Op naar de 60 jaar?”