Geen kermisattracties op het Harde in Blaricum

Het opstellen van de kermisattracties op het Harde in Blaricum op 16, 17 en 18 augustus 2021 gaat alsnog niet door. De kermisexploitanten hebben de gemeente laten weten dat zij liever volgend jaar zoals vanouds, aanwezig zullen zijn in het centrum van het dorp. Vanwege de geldende coronamaatregelen, het houden van voldoende afstand, liet de gemeente weten de attracties te verplaatsen naar het Harde. Op deze locatie is meer ruimte dan in het centrum van het dorp waardoor er toch een kermis kon worden gehouden.

De kermisexploitanten hebben na rijp beraad besloten liever volgend jaar weer aanwezig te zijn op de Blaricumse Kermis in het centrum van het dorp. Om toch een kleine kermis te kunnen organiseren, onderzoekt de gemeente of het opgezet kan worden zoals vorig jaar. In 2020 was er een oliebollenkraam en een kleine kinderattractie bij de muziektent in het dorp. De activiteiten van de Oranjevereniging kunnen doorgaan als er voldaan kan worden aan de geldende coronamaatregelen. 
 
Ook al zijn er nu veel versoepelingen, de gemeente vindt het belangrijk om voorzichtig te blijven en de maatregelen met elkaar na te leven. Hopelijk is het volgend jaar weer mogelijk om een volledige Blaricumse Kermisweek te organiseren, inclusief de kermisattracties, Volksfeesten en horecafestiviteiten.