Gratis energiebesparende producten voor Blaricumse woningeigenaren

De gemeente Blaricum biedt eigenaren van koopwoningen een waardebon aan ter waarde van € 70,-! De voucher is te gebruiken om het huis energiezuiniger te maken. Dat kan al met kleine aanpassingen, zoals een tochtstrip of een ledlamp.

Alle producten staan in de webshop van Duurzaam Bouwloket. Inwoners van Blaricum ontvangen hier ook een aparte brief over. Woningeigenaren die al energiebesparende maatregelen hebben laten toepassen of die al producten hebben gekocht voor het huis, kunnen tot € 70,-subsidie terugvragen. Het kan tot en met 31 maart 2021, dus wees er snel bij, want op=op!

De voucher wordt mogelijk gemaakt door de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) van de rijksoverheid. Deze regeling is bedoeld voor woningbezitters. Vanuit de Rijksoverheid komt er ook een nieuwe regeling beschikbaar die ook bedoeld is voor huurders. Dat is de ‘Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW)’. De eerste stap is om nu aan de slag te gaan met de koopwoningen. 

Waarom deze waardebon?

Energie besparen is goed voor het klimaat én de portemonnee. De voucher wordt mogelijk gemaakt door de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) van de rijksoverheid. 

Hoe werkt het?

Via www.duurzaambouwloket.nl/subsidie-rre-blaricum vindt u meer informatie over de regeling, de voorwaarden en kunt u de vouchercode aanvragen. U heeft drie opties:

  1. Gratis energiebesparende producten bestellen via een webshop t.w.v. € 70,-.
  2. Geld terug vragen (€ 70,-) voor maatregelen die u al hebt laten toepassen.
  3. Een afspraak met Energiecorporatie Hut van Mie voor een online advies op maat voor uw woonsituatie. 

Let op! U kunt één keer gebruik maken van deze regeling en kunt kiezen uit één van de bovengenoemde opties.

Meer weten?

Op de website van Duurzaam Bouwloket vindt u meer informatie. Woningbezitters kunnen de voucher inwisselen voor kleine maatregelen, maar ook voor grotere ingrepen zoals; vloer-, dak- of spouw isolatie, een zonneboiler, het vervangen van een kozijn met isolerend glas of een warmtepomp.

Heeft u meer of andere vragen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur van het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket van Blaricum via telefoonnummer 072 – 743 39 56 of via de mail: info@duurzaambouwloket.nl