Hulp bij energie besparen

De energieprijs stijgt fors op dit moment. Energie besparen is een belangrijke eerste stap om de rekening (weer) lager te krijgen. Wat u niet verbruikt, hoeft u immers ook niet te betalen. Daarnaast is het nog eens goed voor het klimaat.

Waar beginnen?

Energiecoöperatie Hut van Mie kan u helpen om de eerste stappen te zetten. Hut van Mie ondersteunt bewoners bij het besparen van energie. Daarvoor is een team van energiecoaches actief. Een energiecoach bekijkt met u de woning en bespreekt uw wensen, uw toekomstplannen en, indien noodzakelijk, de financiële mogelijkheden. Daarna geeft de energiecoach advies. Dat kan gaan om de bevestiging van radiatorfolie en tochtstrippen, tot isolatie van vloeren en daken of het vervangen van ramen. Als het nodig is, kunt u ook ondersteuning krijgen bij het aanvragen en/of beoordelen van offerten. Energiecoaches zijn opgeleide en bijgeschoolde vrijwilligers uit Blaricum en Laren. Aan deze hulp zijn geen kosten verbonden. 

Kleine maatregelen

Ook bewoners van huurhuizen kunnen al met kleine aanpassingen invloed uitoefenen op hun energiegebruik. En een leuke tip: speciaal voor gezinnen met kinderen is er een energiebespaarspel ontwikkeld. Dit online spel vraagt u via de website van de Hut van Mie aan. 

Meer weten?

Kijk op de website www.hutvanmie.nl voor meer informatie of om een gesprek met een energiecoach aan te vragen. Op de gemeentelijke website www.blaricum.nl/duurzaam vindt u uitgebreide informatie.