Koninklijke Onderscheiding voor de heer Michel Distelblom

De heer Michel Distelblom heeft op woensdag 22 juni uit handen van burgemeester Joan de Zwart-Bloch een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. De inwoner van Blaricum zette zich de afgelopen 20 jaar geheel belangeloos in voor KNGF Geleidehonden.

KNGF Geleidehonden

KNGF Geleidehonden wil zoveel mogelijk mensen met een beperking een beter leven te geven met een professioneel opgeleide hond. Een geleidehond vergroot de bewegingsvrijheid en zelfstandigheid. KNGF Geleidehonden is van geboorte tot pensioen betrokken bij haar honden.

Moed en doorzettingsvermogen

Michel Distelblom was sinds zijn pensioen in 2002 actief als vrijwilliger voor KNGF Geleidehonden. Jaar in, jaar uit was hij minstens een dag per week aan de slag met grote en kleine klussen in en om het kennelgebouw. Ook kon de organisatie op hem rekenen bij allerlei evenementen.

Burgemeester Joan Bloch - De Zwart:

De loyaliteit en betrokkenheid van de heer Distelblom waren enorm groot. Hij is een harde werker die eigenlijk nooit heeft verzuimd. Dat betekent dat hij zich in al die jaren zeker zo’n 5.500 uur voor KNGF heeft ingezet. Hij begreep dat het werk dat hij deed weliswaar vrijwillig was, maar zeker niet vrijblijvend.

Michel Distelblom bereikte in februari van dit jaar de respectabele leeftijd van 80 jaar en besloot dat het tijd was om ‘echt’ met pensioen te gaan. Burgemeester Joan Bloch - De Zwart:

Een beslissing die iedereen alleen maar kan respecteren. Maar wat zullen zijn collega’s bij KNGF hem gaan missen.

De heer Distelblom is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Michel Distelblom en burgemeester van Blaricum Joan Zwart- Bloch staan samen op de foto voor een woning.

Burgemeester Joan Zwart- Bloch speldt de KO op bij de heer Distelblom.