Nieuwe bomen en heesters in Blaricum

In Blaricum werd op woensdag 10 november Nationale Boomfeestdag gevierd. Wethouder Maria Klingenberg plantte samen met de gemeentelijke buitendienst en de hulpboeren van Zorgboerderij ’t Werckpaert nieuwe bomen en heesters in het plantsoen aan het Binnendoor-Achterom in Blaricum.

Wethouder Maria Klingenberg:

Het thema van Boomfeestdag 2021 is ´Bomen maken Gezond.´ En dat is ook zo. Bomen zijn belangrijk voor een gezond klimaat en een prettige leefomgeving. Tijdens Boomfeestdag staan we hier in het bijzonder bij stil. Ik wil iedereen bedanken die heeft meegeholpen, in het bijzonder de hulpboeren van Zorgboerderij ´t Werckpaert. Blaricum is weer een stukje groener!

Boomfeestdag jaarlijks feest

Normaal gesproken is er ieder jaar een Nationale Boomfeestdag. Vanwege het coronavirus is dit een aantal keer vervallen. Gelukkig kon het dit najaar wel doorgaan. 

Wethouder Maria Klingenberg plant samen met de buitendienst en de hulpboeren van Zorgboerderij ’t Werckpaert nieuwe bomen en heesters.
Wethouder Maria Klingenberg plant samen met de buitendienst en de hulpboeren van Zorgboerderij ’t Werckpaert nieuwe bomen en heesters.

wethouder Maria Klingenberg en de hulpboeren met een vogelhuisje in hun handen
De hulpboeren samen met wethouder Maria Klingenberg. Na gedane arbeid werden de hulpboeren getrakteerd op koffie, thee en een presentje (vogelhuisje met vetbollen en pinda’s) om thuis of elders in Blaricum op te hangen.