Ondersteuning voor mensen met kanker

Ongeveer 1 op de 3 Nederlanders wordt geconfronteerd met kanker. In Blaricum leven, statistisch gezien, nu ongeveer 450 mensen met de diagnose kanker. Naast de medische hulpverlening, is er ook emotionele ondersteuning mogelijk voor inwoners. Viore is een centrum waar mensen met kanker, hun naasten en hun nabestaanden elkaar kunnen ontmoeten en ondersteunen.

Wethouder Knoop bracht een werkbezoek aan Viore:

Ik ben onder de indruk van het veelzijdige aanbod. De deur staat écht open voor inwoners van Blaricum.

Viore biedt mensen een ontspannen omgeving waardoor kankerpatiënten en hun naasten zich doorgaans prettiger voelen. Ook de mogelijkheid om samen te zijn met lotgenoten is voor veel mensen een belangrijke reden om Viore te bezoeken.

Caroline Driessen uit Blaricum en vrijwilliger bij Viore zegt:

Veel mensen uit mijn dorp gaan naar het ziekenhuis als zij kanker hebben. Daar wordt vooral naar de medische kant gekeken. Maar een mens is natuurlijk méér dan alleen zijn of haar ziekte. Daarom is een plek om met anderen die hetzelfde meemaken, rustig een kopje koffie te kunnen drinken of aan andere activiteiten mee te doen voor velen óók belangrijk.

Viore is gevestigd in Hilversum en staat op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur open voor inwoners uit de regio Gooi- en Vechtstreek. Er is geen verwijzing nodig. Bezoekers kunnen ook een (telefonische) afspraak maken voor individuele gesprekken. Bellen kan met 035 - 685 35 32 en kijk voor alle informatie op www.viore.org