Opening Boekstartmeubel door wethouder Knoop

Donderdag 4 juli opende wethouder Knoop het Boekstartmeubel bij het consultatiebureau in Blaricum. Hierin is een collectie baby- en peuterboeken te vinden, zodat kinderen en ouders al van jongs af aan in aanraking komen met boeken. Wethouder Knoop opende het Boekstartmeubel samen met Lex van anderhalf jaar.

Beginnen met voorlezen kan al vanaf de geboorte. Al door 15 minuten per dag voor te lezen wordt de woordenschat van een kind enorm vergroot en de taalontwikkeling van het kind gestimuleerd. Daarom geeft de Bibliotheek, met behulp van subsidie, het consultatiebureau in Huizen en in Blaricum een gratis Boekstartmeubel.

Alle baby’s uit Huizen, Laren en Blaricum ontvangen rond hun 3e maand een brief van de gemeente met daarin een Boekstartbon. Met deze bon ontvangen ouders een gratis Boekstart-koffertje met daarin een bibliotheekpas en 2 knisperboekjes. Het lidmaatschap is voor alle kinderen uit Huizen en Blaricum gratis tot hun 13e jaar. In de Bibliotheek zijn ook boekjes voor de allerkleinsten te leen. Denk daarbij aan knisper-, bad-, voel- of blokboekjes. Voor meer informatie: www.boekstart.nl

Wethouder opent boekstartmeubel met moeder en kind