Project Hollandse Luchten van start

In het project Hollandse Luchten brengen inwoners van Noord-Holland de luchtkwaliteit van hun leefomgeving in kaart. Dat gebeurt via speciale sensoren die de fijnstof meten.

Wat is Hollandse Luchten?

Hollandse Luchten is een burgermeetnetwerk met meetgroepen op verschillende locaties in Noord-Holland. De meetgroepen verzamelen informatie over de leefomgeving. Dit noemen we burgerwetenschap. Het doel van Hollandse Luchten is om via burgerwetenschap met bewoners, overheden, experts en bedrijfsleven kennis op te bouwen, dialoog te voeren en handelingsperspectieven te bieden voor een gezonde fysieke leefomgeving.

Regio Gooi- en Vechtstreek

In onze regio zijn er 3 meetgroepen: in de BEL-gemeenten (Blaricum, Eemnes en Laren), Hilversum en Gooise Meren. Veel mensen maken zich zorgen om de uitstoot van bijvoorbeeld snelwegen of overvliegend verkeer. Samen willen zij gaan meten om erachter te komen hoe het gesteld is met de luchtkwaliteit.

Meedoen aan dit project?

Ook benieuwd naar de luchtkwaliteit in uw buurt? Of heeft u een meetvraag, bijvoorbeeld over de uitstoot van een bepaalde weg? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op 29 november en op 15 december. Meld u aan via voorgaande linkjes.