Schoonmaakbingo op zaterdag 20 maart

Op zaterdag 20 maart 2021 is het Landelijke Opschoondag. Een mooie manier om de lente in te luiden. Vanwege corona dit jaar geen grote opschoon-evenementen met veel mensen, maar veel kleine acties dichtbij huis. Zo organiseren we in Blaricum een schoonmaakbingo. Ook schoonmaken doen we natuurlijk coronaproof en veilig.

Hoe werkt de Schoonmaakbingo?

Op 20 maart organiseren we een schoonmaakbingo! In de hei & wei van 19 maart komt een bingokaart te staan met een aantal zwerfafvalitems om te verzamelen. Denk aan plastic flesjes, snoeppapiertjes of fastfoodverpakkingen. U kunt de bingokaart ook hier downloaden (pdf, 1.860 KB)

Spelregels

  • Verzamel de items op de bingokaart
  • Volle kaart? Maak een selfie van de bingokaart en de afvalzak met de opgehaalde items
  • Stuur de selfie vóór 21 maart 2021 op naar ruimte@belcombinatie.nl en vermeld hierbij naam, leeftijd en in welke gemeente de foto is gemaakt 
  • Via loting maken we de winnaars bekend

Tot slot: ruim zoveel mogelijk zwerfafval op, maar in ieder geval de items van de bingokaart!

Prijzen!

Net als andere bingo’s, zijn er natuurlijk prijzen te winnen. De prijs is een cadeaukaart te waarde van € 50,00 om naar eigen wens te besteden. Er zijn 3 categorieën: 

  • Kinderen tot 12 jaar
  • Jongeren van 12 tot 18 jaar
  • Volwassenen vanaf 18 jaar

Wel Coronaproof en veilig!

In je eentje of met je huishouden opschonen blijft het veiligst. Raap je afval met mensen buiten je huishouden? Zorg dat je maximaal met 1 persoon op pad gaat en hou 1,5 meter afstand van elkaar. Draag altijd rubber of latex handschoenen als je zwerfafval raapt. Of gebruik een grijper. Gebruik je wegwerphandschoenen, gooi ze dan na het opschonen bij het restafval. 

Op zaterdag kan het soms best druk zijn op straat en op de weg, let er op dat u gezond maar ook veilig weer thuis komt!