Volleybalverenigingen Voleem en The Smashers slaan handen ineen voor ‘OldStars Volleyball’

“Wanneer je samen op het veld of in de zaal staat, blijf je fit en maak je simpelweg minder kans op mobiliteitsverlies. Daardoor blijf je onder de mensen. Zowel tijdens het bewegen als tijdens de ‘derde helft’ worden nieuwe vrienden gemaakt.”

Juist om die reden heeft het Nationaal Ouderenfonds de regels voor bestaande sporten zodanig aangepast dat ze minder belastend zijn voor het lichaam. Daardoor kan de sport ook nog door ouderen vanaf 55+ gespeeld worden. Walking Voetbal, Walking Hockey en Walking Basketbal zijn voorbeelden van sporten die al op allerlei plaatsen en bij verenigingen worden gespeeld.

Nu is er ook een variant voor volleybal. Er wordt dan gespreeld op een kleiner veld, zonder springen, en serveren gebeurt alleen onderhands. Hierdoor wordt het volleybal geschikter voor 55-plussers.

Volleybalverenigingen Voleem uit Eemnes en The Smashers uit Laren willen deze nieuwe spelvorm gaan aanbieden in de BEL-gemeenten. Vanaf dinsdag 5 oktober 10.00 uur start de eerste OldStars-groep in de BEL-gemeenten. In het Huis van Eemnes is iedereen van harte welkom om mee te doen. De eerste tien trainingen zijn gratis, inclusief een kopje koffie of thee, om OldStars Volleyball rustig te ervaren. 

Meer weten over OldStars-sporten? Kijk dan op oldstars.nl/volleyball Nu alvast inschrijven voor de OldStars-trainingen? Stuur een e-mail naar recreanten@voleem.nl of mkanters@hetnet.nl