Voorkom aanmaning gemeentelijke belastingen

Eind februari is een deel van de aanslagen voor de gemeentelijke belastingen 2021 verzonden aan de inwoners van Blaricum, Eemnes en Laren. Wie geen automatische incasso heeft voor deze aanslag, moest de aanslag op 30 april betaald hebben.

Lukt dat niet, omdat u door de coronamaatregelen moeite hebt om aan uw financiële verplichtingen te voldoen, neem dan contact op met de afdeling Belastingen van de BEL Combinatie voor een oplossing. Zo voorkomt u kosten van een aanmaning. 

De afdeling Belastingen gaat voor de aanslagen met dagtekening 26 februari 2021 vanaf 24 mei aanmaningen versturen. Afhankelijk van de hoogte van de aanslag zijn daar voor de belastingbetaler kosten aan verbonden. U kunt die extra kosten voorkomen door alsnog per omgaande te betalen of door contact op te nemen voor een van de volgende oplossingen:

  1. Betalingsregeling treffen 
    Er is de mogelijkheid de betalingstermijn te verlengen. U kunt hiervoor contact opnemen om afspraken op maat te maken.
  2. Kwijtschelding aanvragen 
    Wanneer u een inkomen op bijstandsniveau hebt, kunt u kwijtschelding aanvragen. Het is helaas niet mogelijk als ondernemer voor uw zakelijke gemeentelijke belastingen kwijtschelding aan te vragen. Ondernemers kunnen alleen kwijtschelding aanvragen voor hun privébelastingen.

De gemeenten blijven coulant voor inwoners en ondernemers die in financiële problemen zijn geraakt. Ontvangt u later in het jaar van ons een aanslag, neem ook dan gerust contact met ons op. In overleg wordt gezocht naar maatwerkoplossingen. U kunt op werkdagen van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur bellen met de BEL Combinatie: tel. 14 035.