Week tegen de Kindermishandeling

Op 15 november start de Week tegen Kindermishandeling. Op dit moment groeit 3% van alle kinderen op in onveilige gezinssituaties. Wij hebben allemaal de verantwoordelijkheid om de veiligheid van deze kinderen te vergroten.

Iedereen kan als hij zich zorgen maakt over een kind (anoniem) advies vragen en melden bij Veilig Thuis (0800-2000, gratis en 24/7 bereikbaar). Kinderen en jongeren kunnen ook om raad vragen bij de Kindertelefoon (0800-0432 en via de chat, elke dag van 11.00 tot 21.00 uur).

De Week tegen de Kindermishandeling staat in het teken van wat WIJ kunnen doen om de aanpak van kindermishandeling te versterken. Door elk jaar extra aandacht te geven aan kindermishandeling, door verhalen te delen en verschillende activiteiten door het hele land te organiseren, laten we zien dat we het verschil kunnen maken voor een kind dat in onveiligheid leeft. Want, kindermishandeling is dichterbij dan je denkt.

Vanaf vandaag kan je luisteren naar de Van Shit naar Pit podcast In deze vierdelige serie vertelt auteur Jolanda den Heijer over haar jeugd als een meisje dat opgroeit met een psychisch zieke moeder en stiefvader. Uiteindelijk is het voor haar niet meer mogelijk om thuis te blijven wonen en komt ze in een nog moeilijkere situatie. In deze aflevering vertelt ze hoe ze zichzelf uiteindelijk gered heeft en hoe ze erbovenop is gekomen.

Banner Week tegen de Kindermishandeling