Lunchpauzeconcert: Magrita Rondeel en Christina Knoll

Zet dit in mijn agenda

Datum
donderdag 19 september, 2019 van 12:30 tot 13:15
Locatie
BEL Combinatie, Zuidersingel 5 Eemnes

De dagen worden korter, de zomerbloei is ten einde en de kou hangt al in de lucht. Hoe wordt melancholie in de muziek vertolkt? Het thema van dit lunchconcert is g mineur; waaruit bestaat een mineur toonsoort en hoe wordt onze stemming er door beïnvloed? Christina Knoll (viool) en Magrita Rondeel (cello) spelen werken van o.a. Johan Halvorsen, Reinhold Glière, Jean Baptiste Bréval en Giuseppe Torell om deze vragen te onderzoeken.

Christina Knoll en Magrita Rondeel, musici pur sang, hebben met de Nederlandse orkesten o.a. Het Ballet Orkest, Symfonia Rotterdam, Noord Nederlands Orkest en Het Metropole Orkest door de jaren heen opera’s, symfonieën, balletten en popmuziek gespeeld voor wel miljoenen mensen. Ook in de intiemere sferen loopt de kamermuziek als een rode draad door hun carrières heen. Met gebundelde krachten onder de naam Christina & Co is er in 2018 een kindervoorstelling "Wolvenstreken" ontstaan. "Muziek raakt, ontroert, prikkelt, kalmeert, brengt verdieping, verbroedert en maakt dat de tijd even stil staat."

 

Het concert begint om 12:30 uur en is afgelopen rond 13:15 uur. De zaal gaat open om 12.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 10 euro inclusief een broodje en koffie/thee. Reserveren is niet nodig, maar kan telefonisch via 035-5380827 of per mail info@scarbomusica.nl