08 februari 15.15 uur: Vervoer naar vaccinatielocatie voor minder mobiele inwoners

Heeft u een uitnodiging voor de coronavaccinatie ontvangen en lukt het u zelf niet naar de priklocatie van de GGD te gaan? Op verschillende manieren kunt u vervoer regelen. Het vervoer verloopt veilig. Chauffeur en passagier dragen een mondkapje, de passagier zit op de achterbank achter de passagiersstoel en er wordt gezorgd voor frisse lucht/open raam.

ANWB AutoMaatje (via Versa Welzijn)

Een vrijwilliger brengt u met zijn/haar eigen auto naar de priklocatie. De vergoeding is € 0,30,- per kilometer (graag contant afrekenen na afloop van de rit). Afspraak maken: bel minimaal 2 dagen van tevoren: 035 - 625 00 05 (maandag t/m vrijdag bereikbaar van 9.00 uur - 12.30 uur).

Versa Vrijwillige Thuishulp

Een vrijwilliger kan u naar de priklocatie brengen. De onkostenvergoeding is € 4,- retour (heen en terug). Graag gepast betalen. Afspraak maken: 035 - 625 00 00 (maandag t/m vrijdag bereikbaar van 10.00 uur - 13.00 uur).

Vervoer met rolstoel via Rollybus

Maakt u gebruik van een rolstoel? Dan kunt u door de Rollybus naar de priklocatie gebracht worden. Afspraak maken: bel minimaal 1 dag van tevoren: 035 - 531 55 22 (maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 10.30 uur). Meer informatie en tarieven: www.rollybus.nl

WMO-vervoer

Maakt u gebruik van WMO-vervoer via de gemeente? Dan kunt u dit ook inzetten om naar een GGD-vaccinatielocatie te reizen. Wanneer u normaal gesproken een eigen bijdrage voor de rit betaalt, hoeft dat in dit geval niet. Bovendien komen de hiervoor gemaakte kilometers niet ten laste van een eventueel kilometerbudget dat u van de gemeente heeft gekregen. 

Kijk uit voor oplichters

Ouderen worden soms gebeld door mensen die zich voordoen als werknemers van de GGD. Ze zeggen een afspraak te willen maken voor vaccinatie aan huis. Dit klopt niet! De GGD neemt geen telefonisch contact op over het vaccineren en komt ook niet bij mensen thuis om te vaccineren. 

Meer informatie

Meer informatie en antwoorden op vragen over vaccineren vindt u op www.coronavaccinatie.nl of bel het publieksinformatienummer 0800 - 1351 of de GGD corona telefoonlijn GGD 035 - 692 64 00.

Versa Welzijn

Voor allerlei vormen van hulp staat Versa Welzijn voor u klaar. Denk aan boodschappenservice of inzet van vrijwilligers. Aarzel niet om daar gebruik van te maken, het aanbod is juist voor mensen die het meest gebukt gaan onder deze moeilijke coronatijd. Heeft u hulp nodig of wilt u gewoon even een praatje maken, neem dan contact op met Claudia Bleijerveld van Versa, tel. 06 - 82 84 80 05 of e-mail cbleijerveld@versawelzijn.nl