16 maart 11.00 uur: Persoonlijk bericht burgemeester

Beste inwoners, 

Het is een roerige tijd waar we opeens met elkaar in terecht zijn gekomen. Leek het nieuwe coronavirus aanvankelijk nog iets heel zorgwekkends, maar wel ver van ons bed, nu is het in een hoog tempo heel dichtbij gekomen. Dit met alle consequenties van dien.

Het indammen van het virus vergt inzet en offers van ons allemaal, op alle niveaus van onze samenleving. Denk aan de horeca die verplicht haar deuren moet sluiten, de scholen die dicht zijn. De kinderen die thuis zijn terwijl je als ouder ook thuis moet werken (als dat kan). Geen uitgaansleven en de sociale contacten op een heel laag pitje.

Dan heb ik het nog niet eens over degenen die het virus hebben opgelopen. Sommigen hebben daar milde verschijnselen van, maar er zijn ook ernstig zieken. Dat brengt zorgen met zich mee, niet in de laatste plaats voor de betrokkenen zelf, maar ook voor hun dierbaren!

Ik heb Blaricummers leren kennen als nuchter en realistisch in tijden dat het erop aankomt. Dat zullen we ook nodig hebben om deze periode goed door te komen. Voor een sociaal dorp als het onze zal afstand houden misschien wel het allerbelangrijkste, maar daarmee ook het aller moeilijkste zijn. Ik heb er het volste vertrouwen in dat het ons gaat lukken. Vooral als we ook op die noodzakelijke afstand oog blijven houden voor elkaar. 

Joan de Zwart-Bloch
Burgemeester