18 december 12.00 uur: Oproep: ‘Koop niet alleen lokaal maar ook verantwoord!’

Als gevolg van de lockdown hebben veel winkels hun deuren tijdelijk moeten sluiten. Om te grote drukte te voorkomen bij winkels die wel open zijn, mogen food- en wijnwinkels in Blaricum, Eemnes en Laren pick up points inrichten om bestellingen op te halen. De boodschap hierbij luidt: ‘Koop niet alleen lokaal maar ook verantwoord!’

Om de stroom van klanten die enkel bestellingen komen afhalen en winkelend publiek zoveel mogelijk te spreiden, is het mogelijk voor een winkel om een zogenoemd pick up point in te richten. Dit kan bijvoorbeeld een kraam of een keet zijn. De gemeenten hebben hieraan wel een paar voorwaarden verbonden. Ter plekke kunnen alleen bestellingen afgehaald worden en geen producten gekocht worden, want dat zorgt juist weer voor extra drukte. Er mag geen eten en drinken worden geserveerd aan wachtende klanten. Voor de horeca zijn geen pick up points nodig, zij zijn al gewend om bestellingen te laten afhalen. Ook hier geldt dat ter plekke geen eten en drinken genuttigd mag worden.

De lockdown heeft voor veel ondernemers en bedrijven grote gevolgen, maar is noodzakelijk om het virus onder controle te krijgen. Bij de lokale winkeliers kunnen we ook vaak online zakendoen, laten we daar gebruik van maken. En in navolging van de minister-president doen de gemeenten graag de oproep om met de feestdagen bij de plaatselijke horeca bestellingen te doen. Zij hebben onze steun hard nodig!

De gemeenten zetten hosts in, die wijzen op het belang om voldoende afstand te houden. De BOA’s zijn ook zichtbaar in het straatbeeld en letten op het naleven van de regels. Hou vol, voor elkaar en met elkaar!