19 maart 13.30 uur: Centraal Corona Centrum in Gooi en Vechtstreek

Vanaf maandag 23 maart verwijzen huisartsen in Gooi- en Vechtstreek patiënten, van wie het vermoeden bestaat dat zij besmet zijn met het Coronavirus en dusdanig ziek zijn dat zij door een huisarts onderzocht moeten worden, naar het Centraal Corona Centrum. Patiënten kunnen hier alleen terecht na een afspraak via de eigen huisartsenpraktijk. Bij de huisartsenpost op het terrein van Tergooi, locatie Blaricum, zijn hiervoor enkele port-a-cabins geplaatst. 

Dit regionale Centraal Corona Centrum voorkomt dat patiënten het virus verspreiden onder o.a. patiënten en medewerkers van de huisartsenpraktijk. Op deze manier beschermen de huisartsen in de regio hun patiënten, zichzelf en medewerkers zo goed mogelijk tegen de verspreiding van het virus. 

Niet zonder afspraak naar Centraal Corona Centrum

Het is niet mogelijk om zonder afspraak naar het Centraal Corona Centrum te gaan of rechtstreeks een afspraak te maken bij het Centraal Corona Centrum. De huisarts verwijst pas door als een consult of visite nodig is. ’s Avonds en in het weekend verwijst ook de huisartsenpost patiënten, van wie het vermoeden bestaat dat zij besmet zijn, door naar de locatie van het Centraal Corona Centrum. 

Niet zonder afspraak naar eigen huisartsenpraktijk

Andere maatregelen die de huisartsen hebben genomen zijn dat patiënten niet meer zonder afspraak naar de praktijk kunnen komen. Patiënten met lichte luchtwegklachten worden gevraagd ook niet meer naar de praktijk te bellen. De praktijk hoeft pas gebeld te worden wanneer de klachten verergeren, patiënten koorts hebben of als zij tot kwetsbare groep behoren. Dat zijn mensen die ouder dan 70 jaar of mensen met een aandoening waardoor ze minder weerstand hebben. Patiënten met klachten die kunnen wachten, worden gevraagd hun bezoek aan de eigen huisarts uit te stellen.

Meer informatie of een luisterend oor

Voor algemene informatie kunnen mensen terecht op de website van het RIVM of GGD Gooi en Vechtstreek. Voor meer informatie over het coronavirus kunnen inwoners bellen met RIVM 0800 - 1351. Dit nummer is dagelijks bereikbaar van 08.00 tot 22.00 uur. Ook bij GGD Gooi en Vechtstreek kunnen mensen terecht met algemene vragen over het coronavirus via: 035 - 692 64 00. Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 08.30 tot 17.00. In het weekend is deze corona informatielijn te bereiken van 10.00 tot 14.00 uur. Is er een luisterend oor, advies, of extra hulp nodig vanwege de situatie met het coronavirus? Dan kan er ook contact worden opgenomen met de Rode Kruis Hulplijn via 070 - 445 58 88. Bereikbaar van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur.