20 april 11.10 uur: Extra aandacht via thuisschoolmaatje

Middelbare scholen doen er alles aan om in quarantainetijd alle leerlingen les op afstand te bieden. Niet voor alle jongeren is het volgen van thuisonderwijs even gemakkelijk: ouders moeten soms werken, broertjes en zusjes rennen rond of ouders spreken niet zo goed Nederlands. Voor die leerlingen is extra aandacht en begeleiding belangrijk. Daarom is de VO-raad Thuisschoolmaatje gestart.

Leerlingen die dat nodig hebben, worden gekoppeld aan vrijwilligers die hen als maatje stimuleren en begeleiden. De match tussen vrijwilliger en leerling wordt gemaakt met behulp van regio-coördinatoren en mentoren.

Opgeven als thuisschoolmaatje?

Via Thuisschoolmaatje.nl melden vrijwilligers zich aan digitaal contact te hebben met leerlingen over hun welzijn. Een thuisschoolmaatje is geen docent en ook geen huiswerkbegeleider. Het is een maatje die, door 3 keer per week een half uurtje te (video-)bellen, een leerling wat extra aandacht kan geven. Het gaat om leerlingen van 12 tot en met 18 jaar die op de middelbare school zitten. De maatjes krijgen een training aangeboden. Kijk voor meer informatie op thuisschoolmaatje.nl