23 maart 16.00 uur: Annuleren SGWB Avondvierdaagse 2020

De zaken omtrent het coronavirus volgen elkaar zeer snel op. Binnen de SGWB is besloten om een crisisteam samen te stellen en worden alle berichtgevingen vanuit het RIVM en overheid gevolgd. Het bestuur SGWB heeft ook contact gezocht en gehad met het RIVM inzake een advies met betrekking tot de doorgang van de SGWB Avondvierdaagse 2020.

De huidige maatregelen zijn afgekondigd tot 6 april 2020. De verwachting is dat deze termijn zal worden verlengd. Dit wordt mede onderschreven door premier Rutte bij de benoeming van een nieuwe minister, en aangegeven dat de intensieve strijd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus eveneens 3 maanden in beslag neemt.

Omdat de SGWB Avondvierdaagse organisaties allen volop in voorbereiding zijn om een succesvolle Avondvierdaagse te organiseren, is het SGWB bestuur van mening dat de gezondheid van de vrijwilligers en deelnemers voorop staat. Uiteraard wil zij ook haar maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen jegens de zwakkere in onze samenleving.

Gezien bovenstaande heeft het bestuur van de SGWB in samenspraak met het crisisteam besloten om alle SGWB Avondvierdaagse voor 2020 te annuleren.