26 maart 12.30 uur: Programma ‘75 jaar vrijheid’ gaat niet door

Voor het vieren van 75 jaar vrijheid in Nederland van 3 tot en met 6 mei aanstaande was het 4-5 mei comité van Blaricum druk doende met het organiseren van een mooi en divers programma:

Een speciaal herdenkingsconcert tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei bij het monument in het Burgemeester Klaarenbeekpark, ondersteund door mooie gedichten van basisschoolkinderen. Een feestprogramma op 3, 5 en 6 mei op het Oranjeweitje, mede georganiseerd door Het Gooi Bevrijd. Natuurlijk weer een bezoek van onze oude veteranen uit het buitenland en het bevrijdingskonvooi die wederom op de Woensberg bivakkeerden, en een gezellige dorpslunch voor alle Blaricummers.

Maar helaas kunnen we - vanwege de maatregel van de Rijksoverheid om alle evenementen en bijeenkomsten tot 1 juni af te gelasten, dit programma ‘75 jaar vrijheid’ niet door laten gaan. Op die manier hopen wij verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. 

De gemeente Blaricum en het 4-5 mei comité wil iedereen bedanken voor zijn/haar inzet voor de voorbereidingen van en het enthousiasme voor de festiviteiten van 75 jaar vrijheid. Zij hopen u volgend jaar weer een feestelijk programma te kunnen aanbieden.