27 mei 15.30 uur: Coronamaatregelen GAD na 1 juni

De GAD ziet zich genoodzaakt een deel van de coronamaatregelen, om verspreiding van het virus tegen te gaan, te verlengen. Zo zal de tweewekelijkse inzameling van gft (groente-, fruit-, tuinafval en etensresten) verlengd worden tot en met 30 augustus. Ook het mobiele scheidingsstation wordt tot en met 30 augustus niet ingezet.

Er is meer inzet van grofvuilwagens vanwege de drukte op de scheidingsstations en er rijden meer service auto’s om de straten zo schoon mogelijk te houden. Deze auto’s halen huishoudelijk afval op dat naast ondergrondse containers wordt geplaatst. Op feestdagen rijden ze een extra route voor het legen van ondergrondse containers die snel vol zitten. En waar verenigingen het niet voor elkaar krijgen om papier op te halen wordt dit opgevangen. 

Meer inzet personeel

Het GAD heeft meer inzet van personeel nodig om de toegang tot de vier scheidingsstations in goede banen te leiden. De afvalcoaches worden op plekken ingezet waar tekorten ontstaan in de planning. Dat dit allemaal tijd, geld en inzet van extra personeel kost is onvermijdelijk. Het tweewekelijks rijden van gft biedt ze de ruimte om dit op te vangen. 

Tips 

De gewijzigde inzamelfrequentie kan vervelend zijn als u aan de slag wilt in uw tuin. Maak gebruik van deze tips: 

  • Maak een composthoop voor tuinafval.
  • Deel een kliko met de buren.
  • Vraag een grotere/extra GFT-kliko aan.
  • Maak een afspraak om snoeiafval op te laten halen. 

Meer weten? Kijk op de website van de GAD: www.gad.nl of op www.gad.nl/grondstoffen/gft-en-etensresten/tips-voor-gft-en-etensresten

Verruiming openingstijden

De verruiming van de openingstijden van de scheidingsstations op maandag, zoals sinds 20 april gehanteerd, wordt op dit moment geëvalueerd en besluiten hierover zal de GAD zo spoedig mogelijk communiceren.

Vragen en informatie

Houd vooral de website van de GAD in de gaten voor actuele informatie: www.gad.nl/corona-updates