30 december 09.30 uur: GGD Gooi en Vechtstreek start 18 januari met vaccineren van zorgmedewerkers aan de Amersfoortsestraatweg in Huizen

GGD Gooi en Vechtstreek begint maandag 18 januari met het vaccineren van zorgmedewerkers tegen het coronavirus. Zoals in elke GGD regio, is hiervoor een centraal gelegen locatie gekozen. Het vaccineren zal plaatsvinden op het terrein van de Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, aan de Amersfoortsestraatweg in Huizen.

Vaccinatie op het terrein van Koninklijke Visio en Stichting Novum

Koninklijke Visio en Stichting Novum (eigenaar van het terrein) hebben hun locatie beschikbaar gesteld aan de GGD om te beginnen met het vaccineren tegen corona. Het is een centraal gelegen locatie, makkelijk bereikbaar vanaf de A1, en er kan op deze locatie zorgvuldig rekening gehouden worden met de benodigde veiligheidsmaatregelen. Uiteraard is er ook veel aandacht voor een soepele verkeersafwikkeling. Omwonenden zijn begin van deze week hierover geïnformeerd.

Wie wordt wanneer gevaccineerd?

De rijksoverheid heeft de tijdlijn voor het vaccineren vastgesteld. Als eerste zijn de medewerkers van de verpleeg/verzorgingshuizen, gehandicaptenzorg en thuiszorg aan de beurt. Op 18 januari zal de GGD hiermee starten op de locatie van Visio aan de Amersfoortseweg. Zorgmedewerkers krijgen hiervoor begin januari een uitnodiging van hun werkgever. Uiteindelijk komt iedereen aan de beurt. Zodra een groep aan de beurt is, krijgt deze bericht.

De verwachting is dat de groep zorgmedewerkers binnen 6 weken hun vaccinaties heeft ontvangen. In een later stadium zullen ook inwoners uit de regio op deze locatie door de GGD gevaccineerd worden. Wanneer is nog niet precies duidelijk. Wij volgen hierin de lijn van de Rijksoverheid. Wel is duidelijk dat dit er veel meer zijn. Daarom zal voor deze 2de groep op het terrein van Visio een apart vaccinatiepaviljoen gebouwd worden. Hiernaast wordt er gezorgd voor parkeergelegenheid op het terrein.

Vragen en antwoorden over vaccineren met het corona-vaccin

Het is begrijpelijk als u vragen heeft over vaccineren. Veel informatie en antwoorden vindt u op www.coronavaccinatie.nl of bel naar 0800 - 1351 of het corona callcenter van de GGD (035) 692 64 00. Op de website www.coronavaccinatie.nl, staat informatie over de verschillende vaccins en de volgorde waarin er wordt gevaccineerd. Ook zijn er antwoorden te vinden op veel gestelde vragen. Mensen die mogelijk nog twijfelen over vaccinatie, vinden er informatie die nodig is om een goed geïnformeerde keuze te maken. De website is een belangrijk onderdeel van de publiekscampagne coronavaccinatie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Vragen en opmerkingen over de locatie en verkeersmaatregelen

Heeft u vragen of opmerkingen over de vaccinatielocatie of over zaken die met de vaccinatielocatie te maken hebben? Hiervoor kunt u contact opnemen met de gemeente Huizen, telefoonnummer 14 035 of per e-mail: gemeente@huizen.nl

Tot slot

Met een vaccinatie beschermt u niet alleen u zelf, maar ook, familie, vrienden en kwetsbaren. Zo zorgt vaccineren ervoor dat we stapje voor stapje meer vrijheid krijgen. Terug naar het echte normaal. Alleen samen krijgen we dat voor elkaar.