Bibliotheken bieden digitale boeken, leer- en hulpmogelijkheden voor Oekraïense vluchtelingen

De Bibliotheken maken zich sterk voor Oekraïense vluchtelingen. Zowel landelijk als lokaal zijn er diverse initiatieven om Oekraïners te voorzien van lees-, leer- en hulpmogelijkheden.

App voor gratis e-books en luisterboeken

Om Oekraïners te voorzien van een scala aan gratis lees-, luister-, leer- en entertainmentmogelijkheden, heeft de multimedia-content leverancier ODILO (samenwerkingspartner van de online Bibliotheek) een gratis app gelanceerd voor zowel Android als iOS.

De app is beschikbaar in heel Europa en biedt volwassenen en kinderen onder meer 3.000 e-books en luisterboeken in allerlei genres aan, waarvan 1.700 Oekraïense titels en 500 Engelstalige. Om de app te kunnen gebruiken is geen bibliotheek abonnement nodig.

De app is hier te downloaden:

Download voor Android.
Download voor iOS.

Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum

De Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum heeft voor Oekraïense vluchtelingen een speciaal abonnement beschikbaar gesteld, voor kinderen en volwassenen. Hiermee kunnen in de Bibliotheken van Huizen en Laren materialen worden geleend. Ook kan hiermee gratis gebruik worden gemaakt van internet op de publiek-pc’s.

De Bibliotheek heeft een speciale webpagina aangemaakt over hun dienstverlening aan Oekraïense vluchtelingen. Deze is in het Engels en Oekraïens te raadplegen.