De Alliantie en gemeente maken 4 huurwoningen gereed voor opvang van Oekraïense vluchtelingen

De gemeente Blaricum is, net als de andere gemeenten in ons land, op zoek naar plekken om Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Dat gaat om opvang voor korte en langere duur.

Recent zijn 4 huurwoningen, aan de Verbindingsweg en Ludenweg leeggekomen. In samenwerking met maatschappelijke partners en de Alliantie maken we deze woningen op zeer korte termijn gereed voor opvang van Oekraïense vluchtelingen.  

De Alliantie houdt rekening met de vele woningzoekenden en vindt het belangrijk de woningenzoekenden en de mensen die (tijdelijk) huren, niet te benadelen. Dat betekent dat wordt gezocht naar opvangmogelijkheden in panden die leegstaan, bijvoorbeeld omdat er een grote renovatie gepland is. We hopen dat we de vluchtingen uit Oekraïne een gevoel van veiligheid kunnen bieden. Samen met onze partners én inwoners willen we er alles aan doen om deze mensen te helpen. Op deze website is uitgebreide informatie te vinden, ook veelgestelde vragen. Heeft u andere vragen? Neemt u dan contact op met vluchtelingen@blaricum.nl