Open dag de Woensberg druk bezocht

De afgelopen maanden is er hard gewerkt om recreatieterrein de Woensberg gereed te maken voor tijdelijke huisvesting voor Oekraïense vluchtelingen. De eerste stacaravans zijn gereed voor bewoning en afgelopen zaterdag was de mogelijkheid voor geïnteresseerden om een kijkje te nemen op het terrein. Tussen half april en medio mei nemen de eerste Oekraïense vluchtelingen hier hun intrek.

WoensbergOp recreatieterrein de Woensberg zijn de afgelopen maanden in totaal 59 stacaravans geplaatst, met elk ruimte voor 4 tot 6 personen. Het college van B&W heeft besloten tot het tijdelijk (voor 2 jaar) afwijken van de bestemming recreatie, zodat er tijdelijk op het terrein gewoond kan worden en dat de stacaravans gebruikt kunnen worden voor het huisvesten van Oekraïense vluchtelingen. 

De eerste 43 stacaravans zijn nu klaar voor bewoning. De komende weken worden de resterende 16 caravans in gereedheid gebracht. Ook wordt er nog een facilitair gebouw op het terrein geplaatst en de openbare ruimte verder ingericht. 

Taakstelling

Burgemeester Barbara de Reijke: “Het is fijn dat de Oekraïense vluchtelingen op de Woensberg een plek hebben waar zij voor een wat langere tijd kunnen blijven. We hopen dat we hen hier de nodige rust en stabiliteit kunnen geven. De gemeente Blaricum draagt hiermee haar steentje bij aan de taakstelling voor de regio. Het huisvesten van de grote hoeveelheid vluchtelingen blijft een grote zorg. Deze locatie heeft nu voldoende ruimte en het is fijn dat dit niet leidt tot extra druk op de woningmarkt.” 

Vrijwilligers

Afgelopen zaterdag was er voor geïnteresseerden gelegenheid om een kijkje te nemen op het terrein en in enkele van de stacaravans. Vrijwilligers van het Burgercomité verzorgden rondleidingen, die goed werden bezocht. Wethouder Joke Lanphen: “De inzet van de vele vrijwilligers is hartverwarmend. Al meer dan een jaar zet een groep dorpsgenoten zich in voor de Oekraïense vluchtelingen. Ik ben trots op de solidaire wijze waarop de Blaricumse gemeenschap de Oekraïners heeft ontvangen. De meeste Oekraïners hebben hier ook al veel sociale contacten en de kinderen gaan in onze regio naar school.” 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie in het overzicht met vragen en antwoorden.