Tijdelijke huisvesting in Blaricum voor Oekraïense vluchtelingen

Zoals alle gemeenten in ons land, zoekt ook Blaricum naar locaties waar tijdelijke huisvesting kan komen voor Oekraïense vluchtelingen. Vooral vrouwen en kinderen vluchten voor de oorlog in hun land. Voor de korte termijn is er noodopvang geregeld. Ook zijn er veel inwoners die vluchtelingen tijdelijk in huis hebben genomen. Dit zijn (nood)oplossingen voor een kortere termijn.

Stacaravans

Voor het kunnen bieden van huisvesting voor de langere termijn, zien wij mogelijkheden op het recreatieterrein De Woensberg. De eigenaar wil op het terrein 59 stacaravans plaatsen. In overleg met de gemeente worden deze beschikbaar gesteld voor Oekraïense vluchtelingen.

Tijdelijke huisvesting

De stacaravans worden voor 2 jaar in gebruik gegeven voor Oekraïense vluchtelingen. De tijdelijke huisvesting is bedoeld voor vluchtelingen uit Oekraïne die nu al in de regio verblijven, dit zijn vooral vrouwen en kinderen. Het terrein van De Woensberg is een geschikte locatie omdat het terrein nu niet wordt gebruikt en de nutsvoorzieningen, zoals kabels en leidingen, al aanwezig zijn. De locatie is vrij snel beschikbaar te maken.

In gesprek met omwonenden

Direct omwonenden van De Woensberg hebben een informatiebrief ontvangen. Op donderdag 8 september organiseerde de gemeente een bijeenkomst in het gemeentehuis voor inwoners met vragen. 

Meer informatie

Meer informatie, waaronder een overzicht van vragen en antwoorden vindt u op deze pagina