Uitnodiging rondleiding recreatieterrein de Woensberg

Recreatieterrein de Woensberg is de afgelopen maanden gereed gemaakt voor tijdelijke huisvesting voor Oekraïense vluchtelingen. Vanaf half april zijn de eerste kampeermiddelen gereed voor bewoning en kunnen de eerste Oekraïense vluchtelingen hier hun intrek nemen. Het is fijn dat er voor deze groep vluchtelingen huisvesting voor een langere termijn geboden kan worden.

Er verblijven ongeveer 200 Oekraïense vluchtelingen in de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren. Deze opvang is tijdelijk, zoals bij gastgezinnen en in het oude Rabobankgebouw in Laren. De afgelopen periode is er hard gewerkt om locaties beschikbaar te maken voor huisvesting voor de langere termijn. In Blaricum en Eemnes komen er plekken waar Oekraïners minimaal 2 jaar kunnen blijven. De meeste vluchtelingen hebben inmiddels veel sociale contacten in de gemeente en ook de kinderen gaan in de directe omgeving naar school. 

Rondleiding 15 april

Naar verwachting zijn de eerste 37 kampeermiddelen rond 15 april gereed voor bewoning. Geïnteresseerde inwoners uit Blaricum zijn van harte welkom voor een rondgang over het terrein op zaterdag 15 april van 12.30 – 14.30 uur. Vrijwilligers van het Burgercomité Blaricum verzorgen de rondleidingen. Om dit goed te kunnen organiseren, vragen we bewoners om zich aan te melden via dit aanmeldformulier.

Vooruitblik

We verwachten dat het gehele project in april opgeleverd wordt. Tussen half april en medio mei zullen de eerste Oekraïense vluchtelingen hun intrek op de Woensberg nemen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie in het overzicht met vragen en antwoorden.