Vergunning reclame maken op of aan de weg aanvragen

Wilt u in de gemeente Blaricum reclame maken op een publicatiebord (dit is een driehoeksbord die aan lantaarnpalen is bevestigd) of spandoek? U moet hiervoor een vergunning aanvragen. 

De vergunning wordt verleend voor maximaal 10 publicatieborden en/of 4 spandoeken voor een periode van maximaal 2 weken.

Hoe aanvragen

Via onderstaande knop vraagt u de vergunning aan. U logt in met uw DigiD. Wanneer u namens een bedrijf een vergunning aanvraagt, logt u in met e-Herkenning.

Vergunning reclame maken op of aan de weg aanvragen

Meer informatie aanvraag

Publicatieborden

Het is verboden om publicatieborden te bevestigen aan verkeerslichten, verkeersborden/-palen, openbaar groen of andere verkeersregelinstallaties. Ook mogen publicatieborden niet geplaatst worden binnen 20 meter van een kruising.
Het minimumformaat van een bord is A3-formaat (29,70 bij 42 cm). Het maximumformaat van een bord is 120 x 85 cm.

Spandoeken

In Blaricum is het toegestaan om 4 spandoeken op te hangen voor een periode van maximaal 2 weken (van maandag tot maandag). U moet zelf zorgen voor het ophangen van de spandoeken. De spandoeken moeten ijzeren ogen hebben en van luchtdoorlatend materiaal zijn. Ook mag het spandoek niet groter zijn dan 4 bij 1 meter. Voor het ophangen van de spandoeken zijn vaste locaties aangewezen, namelijk:

  • Huizerweg
  • Naarderweg
  • Randweg
  • Torenlaan

Kosten

Het tarief voor het in behandeling nemen van uw aanvraag bedraagt € 77,00 in 2024. Dan mogen uw publicatieborden en/of spandoeken 1 week blijven hangen. Voor elke extra week betaalt u € 77,00.

Hoe lang duurt het?

5 werkdagen. 

Vragen?

Heeft u vragen, bijvoorbeeld over de status van uw ingediende aanvraag? Of wilt u overleggen voordat u een aanvraag indient? Bel het algemene informatienummer 14 035.