Rijbewijs aanvragen

Een rijbewijs vraagt u persoonlijk aan bij de gemeente. U moet hiervoor een afspraak maken. U kunt de afspraak ook de dag voordat u examen doet maken. Voorwaarde is dat het CBR uw gegevens heeft verwerkt.

Meenemen 

Uw rijbewijs moet u binnen 3 maanden ophalen.

Afspraak maken

Ophalen rijbewijs

U kunt uw rijbewijs na 5 dagen tijdens openingstijden ophalen bij de BEL Combinatie in Eemnes als u daar ook uw aanvraag heeft gedaan. Als u uw aanvraag bij het gemeentehuis in Blaricum heeft gedaan, dan kunt u uw rijbewijs ophalen op dinsdagochtend van 09.30 tot 12.30 uur in het gemeentehuis van Blaricum.

Rijbewijs vanaf 17 jaar

Ben je 17 jaar en wil je je rijbewijs voor categorie B bij de gemeente aanvragen? Dan heb je een begeleiderspas nodig om straks te mogen rijden. De pas vraag je aan bij de RDW. Op de begeleiderspas komen de namen te staan van de door jou gekozen coaches die je tot je 18e verjaardag begeleiden tijdens het autorijden. 

Spoedaanvraag

Als u voor 14.00 uur een afspraak maakt voor een spoedaanvraag, dan kunt u het rijbewijs meestal de volgende werkdag na 09.30 uur op halen. U betaalt extra kosten voor een spoedaanvraag.

Kosten

  • Aanvraag of vernieuwen rijbewijs € 48,10
  • Extra kosten spoedaanvraag rijbewijs: € 34,10
  • Buitenlands rijbewijs omwisselen € 57
  • Gezondheidsverklaring € 41

Zie ook