HOV in ’t Gooi: ontwikkeling van een snelle busverbinding

Het is goed wonen in ’t Gooi en dat willen we graag zo houden. Daarom investeren we samen met de provincie Noord-Holland en de gemeenten Eemnes, Laren, Hilversum en Huizen in een betrouwbaar OV-netwerk. Dat doen we voor alle inwoners en reizigers in ’t Gooi. We ontwikkelen onder andere een snelle hoogwaardige busverbinding tussen Hilversum en Huizen. In Blaricum komt er langs de Stichtseweg een halte met P+R voorzieningen en fietsenstallingen. HOV staat voor hoogwaardig openbaar vervoer.

Laatste fase HOV-werkzaamheden

Na maanden van hard werken waarbij onder meer de oversteekplaats aan het ‘witte pad’, de Gordiaanse knoop en het kruispunt Deltazijde zijn aangepakt, gaat de laatste fase in van de werkzaamheden die nodig zijn voor de HOV-bus. Daarom is sinds begin deze week de Stroomzijde afgesloten tussen de brug over de Meentstroom en de Gordiaanse knoop. Deze afsluiting is tot en met vrijdag 28 juni. Medio juni wordt ook de Floris V Dreef tot en met het kruispunt Deltazijde / Stichtseweg afgesloten. Hierover wordt u op een later moment geïnformeerd.

Wat gaat er gebeuren?

Om de fietsers veilig te kunnen laten oversteken wordt het bruggetje, dat de verbinding vormt tussen de Blaricummermeent en de Bijvanck, verplaatst naar de nieuwe oversteekplaats in de Gordiaanse Knoop. Dit kruispunt wordt met verkeerslichten beveiligd, zo kunnen fietsers en voetgangers veilig oversteken. Ook krijgt de Stroomzijde een geluid reducerende laag asfalt.

Alternatieve route

Tijdens de afsluiting van de Stroomzijde tussen de brug over de Meentstroom en de Gordiaanse knoop is de Gooische Dreef bereikbaar via de Aristoteleslaan, Floris V Dreef – Gooische Dreef. Fietsers naar de Bijvanck kunnen fietsen via de rotonde Aristoteleslaan – Bijvangweg – Lepelaar.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van HOV in 't Gooi? De provincie Noord-Holland stuurt regelmatig een nieuwsbrief via e-mail. Op Noord-Holland.nl (website provincie Noord-Holland) kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief en ook de laatste nieuwsbrief bekijken. Op Noord-Holland.nl vindt u ook meer informatie over het project en een kaart van het HOV in ’t Gooi.

Partners

HOV in 't Gooi is een gezamenlijk regionaal project van de gemeenten Hilversum, Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren en de provincie Noord-Holland. ProRail, Het Goois Natuurreservaat en Rijkswaterstaat zijn als deelgenoten betrokken bij het project.